Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Απαιτείται ισχυρή πολιτική βούληση

Χρειάστηκε να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, να επικρατήσουν ακραίες συνθήκες βίας, να δούμε φαινόμε-να αυτοδικίας, να καλλιεργηθούν επί 48 ώρες υπέρμετρες προσδοκίες για κυβερνητικές πρωτοβουλίες και να δημιουργηθεί επικοινωνιακά κλίμα αναμονής, με πολύωρες συσκέψεις και συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, για να ακούσουμε από την κυβέρνηση ένα ακόμη “σχέδιο” της για την αντιμετώπιση της ε-γκληματικότητας στην Αθήνα. Και τί ακούσαμε; Ακριβώς τα ίδια μέτρα που είχαν ανακοινωθεί μετά από Υπουργικό Συμβούλιο τον Αύγουστο του 2010! Τα ίδια μέτρα, που δεν εφαρμόστηκαν ποτέ, αλλά εξαγ-γέλλονται άλλη μια φορά, τώρα, με διαφορετικό συντονιστή!


Σήμερα τον κ. Πάγκαλο, τότε τον κ. Ραγκούση. Λες και ήταν αυτό το μόνο πρόβλημα, διότι η έλλειψη συ-ντονισμού ήταν και είναι γεγονός. Το πρόβλημα είναι πολύ πιο σύνθετο και για τη λύση του απαιτείται η εφαρμογή ολοκληρωμένου σχεδίου και εξειδικευμένων πολιτικών, με βασική προτεραιότητα τα θέματα ασφάλειας.


Η Ν.Δ. έχει, ήδη, καταθέσει σειρά προτάσεων προς αυτή την κατεύθυνση. Πάνω απ’ όλα, όμως, για τη λύση του προβλήματος απαιτείται ισχυρή πολιτική βούληση εφαρμογής των νόμων που ισχύουν, αλλά και των νέων μέτρων που αποφασίζονται. Επικοινωνιακές τακτικές, συσκέψεις εντυπώσεων και «φιέστες» δεν έχουν θέση σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα, όπως είναι η ασφάλεια και η προστασία της Αθήνας και των κατοί-κων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: