Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Αυστρία: Συζητείται σε τεχικό επίπεδο το ζήτημα του ειδικού λογαριασμού για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους - Φινλανδία: Μετά τις 12/3 η έγκριση του 2ου πακέτου διάσωσης

Το ζήτημα του ειδικού λογαριασμού για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους θα συζητηθεί στο σημερινό Eurogroup, δήλωσε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Maria Fekter. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «ο ειδικός λογαριασμός ετοιμάζεται σε τεχνικό επίπεδο. Οι υπουργοί Οικονομικών θα το συζητήσουν στη συνεδρίασή τους».


Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αυστρίας, σημείωσε, ακόμη, ότι το πολιτικό θέμα αναφορικά με το ποιος θα επιβλέπει την εφαρμογή του πακέτου βοήθειας παραμένει ανοικτό, ενώ υπογράμμισε ότι η ευρωζώνη θα παρακολουθεί στενά το που θα διοχετεύονται τα κεφάλαια του νέου «πακέτου».


Παράλληλα, η κ. Fekter απέρριψε την ιδέα επιβολής ξένου «Κομισάριου Προϋπολογισμού», οποίος θα ασκεί τον έλεγχο και την εποπτεία των δημοσιονομικών της Ελλάδας, επαναλαμβάνοντας ότι δεν τίθεται ζήτημα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.


Παράλληλα, το φιλανδικό υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωση αναφέρει ότι το δεύτερο πακέτο της Ελλάδας πιθανόν να λάβει την τελική έγκριση μετά τις 12 Μαρτίου


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ελληνικό πακέτο για τις εγγυήσεις στον EFSF και την ολοκλήρωση του PSI βρίσκεται υπό την έγκριση της Τρόικας και του Eurogroup. Εάν η Ελλάδα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της τότε το πακέτο θα εγκριθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: