Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Ενδεχόμενη συμφωνία στο σημερινό Eurogroup θα ανοίξει τις εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ – Στην τελική ευθεία για εκλογή νέου Προέδρου

Στην τελική ευθεία για την εκλογή νέου Προέδρου μπαίνει το ΠΑΣΟΚ, με τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, να θεωρείται φαβορί παρότι δεν αποκλείεται να θέσει υποψηφιότητα και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής.



Ο δρόμος για την επίσημη ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ εκτιμάται πως θα ανοίξει μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup και εφόσον υπάρξει συμφωνία επί του νέου πακέτου στήριξης προς τη χώρα μας.


Σύμφωνα με πληροφορίες στο Τύπο εκτός κούρσας φαίνεται πως θα βρεθεί ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος φέρεται να έχει αποκτήσει «γέφυρες» διά συνεργατών του με την πλευρά του Ευάγγελου Βενιζέλου.


Σε περίπτωση που απόψε στο Eurogroup κλείσει η συμφωνία για την παροχή του νέου πακέτου στήριξης προς τη χώρα μας, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για την επίσημη ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως δεν αποκλείεται ο Ευ. Βενιζέλος να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Οικονομικών και το χαρτοφυλάκιό του να αναλάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος έτσι ώστε να ασχοληθεί με τα εσωκομματικά.


Επίσης, κοντά στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του φαίνεται πως είναι και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος σε επιστολή-παρέμβασή του για την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος, ο κ. Παπουτσής αφήνει αιχμές κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου.


Όσον αφορά στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ στις 18 Μαρτίου, αυτή θα αποφασιστεί στο Εθνικό Συμβούλιο το οποίο θα συνεδριάσει στις αρχές του μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: