Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Συμφωνία Βarroso - Παπαδήμου για πρόσθετες δράσεις ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας - Εδραιώνεται ταμείο εγγυοδοσίας - Χρηματοδότηση προγραμμάτων υποδομών - Barroso: Μπορείτε να τα καταφέρετε

Σε συμφωνία για την προώθηση πρόσθετων δράσεων για την τόνωση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας συμφώνησαν στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Κομισιόν, J. Μ. Βarroso και ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος.



Όπως δήλωσαν μετά το πέρας της συνάντησής τους οι δύο άντρες, οι πρόσθετες αυτές δράσεις θα υλοποιηθούν παράλληλα με τη νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας και θα έχουν στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης.


Παπαδήμος και Barroso συμφώνησαν στην εδραίωση ταμείου εγγυοδοσίας και στη χρηματοδότηση προγραμμάτων υποδομών μέσω διαρθρωτικών ταμείων.


"Πρέπει να ενισχυθεί η τεχνική βοήθεια προς την Ελλάδα για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων", τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, εκφράζοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη του στις προσπάθειες της ελληνικής πλευράς για την έξοδο από την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: