Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012

Πρωτοφανής εξέλιξη... Το Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας απέλυσε τον σύμβουλο του Houlihan Lokey - Ακόμη και οι σύμβουλοι δεν πιστεύουν το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων

Την άμεση αντίδραση του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου προκάλεσαν οι δηλώσεις στελεχών της εταιρείας συμβούλων Houlihan Lokey για το στόχο των αποκρατικοποιήσεων, ανακοινώνοντας τη λήξη της συνεργασίας του λόγω παραβίασης της ρήτρας εμπιστευτικότητας. Πλέον στο επιτελείο του Ταμείου επικρατεί σοβαρός προβληματισμός για την πορεία του προγράμματος, την ώρα μάλιστα που και οι ίδιοι οι σύμβουλοι αμφιβάλουν για την πορεία των αποκρατικοποιήσεων.Σύμφωνα με δηλώσεις του στην βρετανική οικονομική εφημερίδα ο διεθνής σύμβουλος του Ταμείου αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, Μαξ Ζιφ, είχε δηλώσει πρόσφατα την επιφύλαξή του για το κατά πόσο η Ελλάδα θα επιτύχει τους στόχους του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, ακόμα και έως την ανανεωμένη διορία του 2017.


«Περίπου η μισή από την προσφερόμενη περιουσία είναι ακίνητα, τα οποία δεν μπορείς απλά να ρίξεις στην αγορά χωρίς να καταστρέψεις την αξία τους», εξηγεί ο κ. Ζιφ.


Μετά από αυτές τις δηλώσεις, εκδώθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


"Το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) αποφάσισε να τερματίσει τη συνεργασία του με την εταιρία στρατηγικών συμβούλων Houlihan Lokey σε συνέχεια δημοσίων δηλώσεων, στις οποίες προχώρησαν στελέχη της εταιρίας, αναφορικά με την πορεία των αποκρατικοποιήσεων χωρίς προηγούμενη άδεια από το ΤΑΙΠΕΔ και κατά παράβαση της εμπιστευτικότητας, όπως προβλέπετο στην σύμβασή τους.


Αποκλειστική αποστολή του ΤΑΙΠΕΔ είναι η μεγιστοποίηση της αξίας που θα αποφέρει στο Ελληνικό Δημόσιο η αξιοποίηση της ιδιωτικής του περιουσίας.


Λαμβάνοντας υπόψη την ευαισθησία των διεθνών αγορών σε σχέση με την Ελλάδα κατά την τρέχουσα συγκυρία και ειδικότερα τις κρίσιμες συζητήσεις που διεξάγει η Κυβέρνηση, δηλώσεις τέτοιου είδους δημιουργούν σύγχυση και δυσχεραίνουν το έργο του Ταμείου αλλά και την πορεία της χώρας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: