Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Στις 6 Φεβρουαρίου η συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα - Στο επίκεντρο PSI+ και νέα δανειακή σύμβαση - Rehn: Έχετε καθυστερήσει για το PSI+...


Θα υπάρξει τελικά συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) την ερχόμενη Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, όπως επιβεβαιώνουν ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές.


Στο επίκεντρο του Eurogroup θα βρεθεί η Ελλάδα, με αιχμή το σχέδιο αναδιάταξης του ελληνικού χρέους (PSI+) και τη νέα δανειακή σύμβαση.


Υπενθυμίζεται ότι από την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει Eurogroup στις 6 του μηνός, ωστόσο μέχρι χθες Γερμανοί αξιωματούχοι και εκπρόσωποι του προέδρου του Eurogroup, J. C. Juncker δεν το επιβεβαίωναν.


Τελικά σύμφωνα με τις τελευταίες διαρροές από τους διαδρόμους των Βρυξελλών οριστικοποιείται ότι θα συνεδριάσει το Eurogroup τη Δευτέρα, μόλις μια εβδομάδα μετά τη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών.


Να σημειωθεί πως μεταξύ των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της περασμένης Δευτέρας, είχε ζητηθεί από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης να διευθετήσουν άμεσα τα καυτά μέτωπα της ελληνικής οικονομίας.


Την ίδια ώρα σε νέα παρέμβασή του ο επίτροπος οικονομίας της ΕΕ, Olli Rehn, διαμηνύει πως οι διαπραγματεύσεις για το PSI+ έχουν καθυστερήσει πολύ. Για το λόγο αυτό ζητά να ολοκληρωθούν εντός των ερχόμενων ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: