Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ: ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΝΕΑ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ



Η μεγάλη συμμετοχή στην αναδάσωση του Πεντελικού, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25η Ιανουαρίου αποκαλύπτει τη θέληση των πολιτών να κρατήσουν το βουνό ζωντανό.
Το δάσος να μείνει δάσος : αυτό ήταν το σαφέστατο μήνυμα του πλήθους των εθελοντών. Πολίτες που ήρθαν «συν γυναιξί και τέκνοις» όχι μόνο από τους όμορους Δήμους, αλλά και από κάθε άκρη της Αττικής, φύτεψαν 40.000 δενδρύλλια.
Ανέβηκαν παρά τη βροχή στην καμμένη κορυφή για να δείξουν ξεκάθαρα προς πάσα κατεύθυνση ότι δε θα περιμένουν με δεμένα χέρια την επόμενη καταστροφική πυρκαγιά.
Η Δημοτική Αρχή Νέας Πεντέλης, δέχεται το αισιόδοξο μήνυμα και ετοιμάζεται για την επόμενη μεγάλη δενδροφύτευση. Στις 8 Μαρτίου ο Δήμος μας θα πρωτοστατήσει για να πρασινίσει ακόμα ένα μεγάλο τμήμα του Πεντελικού που καταστράφηκε στις 16 Αυγούστου 2007.
Η αναγέννηση του Πεντελικού είναι συνυφασμένη με το μέλλον της πόλης μας αλλά και με την οικολογική αναβάθμιση όλης της Αττικής. Η Δημοτική Αρχή Νέας Πεντέλης σχεδιάζει σ’αυτήν την κατεύθυνση πολλές παρεμβάσεις.
Το Πεντελικό και η Νέα Πεντέλη έχουν κοινή μοίρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: