Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ» του
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ.19 με τίτλο :
«άποψη»
…Στο Μόναχο σε πάνελ όπου συμετείχαν ο Νίκολα Γκρουέφσκι και ο Αλί Μπαμπατζάν, ακούστηκαν πολλές ανθελληνικές παραφωνίες. Ο πρέσβης μας στο Βερολίνο Αναστάσιος Κριεκούσης δεν το άφησε να περάσει έτσι. Αντέδρασε δυναμικά κι ακόμη πιο δυναμικά φρόντισε να προβληθεί στην Ελλάδα η στάση του. Ενίοτε οι δημόσιες σχέσεις είναι πιο ισχυρές από τη διπλωματία.

Από την 2η σελίδα της
«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» :

…Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος έγινε στόχος επιθέσεων με αφορμή δηλώσεις του, αντεπιτέθηκε σε αυτούς που αλλοίωσαν το νόημα των δηλώσεών του , όπως είπε: «Αλλοιώθηκαν δηλώσεις μου, σε μια στιγμή που η κυβέρνηση, με υπευθυνότητα, σοβαρότητα, σχέδιο και στρατηγική, αντιμετωπίζει μια δύσκολη, για τον τόπο και την οικονομία, κατάσταση. Όπως κατ επανάληψη έχω ξεκάθαρα δηλώσει, βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή της συλλογικής μας προσπάθειας και στο πλευρό του πρωθυπουργού».

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΥΛΙΟ» της
«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 4 με τίτλο :
«Θετικά»
Εντός της ημέρας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης αναμένεται να έχει σύσκεψη με τους συνεργάτες του προκειμένου να προετοιμάσει τις λεπτομέρειες που δεν έχουν διευκρινιστεί και αποτελούν επιμέρους στοιχεία διαπραγμάτευσης με τους αγρότες της Κρήτης. Πάντως, σε κάθε περίπτωση το πακέτο της οικονομικής ενίσχυσης προς τους αγρότες όλης της χώρας, πρόκειται να δοθεί με όρους διαφάνειας και δικαιοσύνης.

Από τη στήλη «ΑΠΟ…ΚΟΜΜΑΤΑ» του
«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 5 με τίτλο :
«Πέντε στόχοι για τις γυναίκες»
Με πολιτική συναίνεση και όχι με αντιπαράθεση θα προωθηθούν και θα λυθούν τα γυναικεία ζητήματα, που είναι όλης της κοινωνίας. Αυτό τόνισε στην Ημερίδα του Τομέα Γυναικών του ΠΑΣΟΚ η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Ν. Δ. κ. Κατερίνα Παπακώστα. Αφού αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της κυβέρνησης για τις γυναίκες, η Κατερίνα επανέλαβε τις πάγιες προτάσεις της Γραμματείας με κυριότερες πέντε, όπως: - Η στήριξη της οικογένειας και του οικογενειακού εισοδήματος – Η αναγνώριση της εργασίας, την οποία προσφέρουν στην οικογένεια και στην κοινωνία οι ανεπάγγελτες νοικοκυρές. – Η στήριξη της Ελληνίδας αγρότισσας, με εξομοίωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησής της με τις υπόλοιπες εργαζόμενες στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στα 60 έτη. – Η ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή των δύο φύλων στην απασχόληση και η εξάλειψη των ανισοτήτων στις αμοιβές ανδρών και γυναικών για ίσης αξίας παρεχόμενη εργασία. – Η εναρμόνιση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή των γυναικών, με στοχευμένες πολιτικές.

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ… ΚΟΥΣ - ΚΟΥΣ» του
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» τελευταία σελίδα με τίτλο :
«Να ξεχωρίσει η ήρα από το στάχυ»
Το σωστό πρέπει να γράφεται και να λέγεται. Για παράδειγμα, ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας εξετάζει σοβαρά την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης για τα blogs στο Διαδίκτυο, η οποία είναι απολύτως σωστή και επιβεβλημένη. Τι ζητά; Το αυτονόητο, να έχουν δηλαδή ονοματεπώνυμο, ώστε να ξέρεις ποιος και γιατί το γράφει. Μπορεί να δυσαρέστησε κάποιους λίγους αλλά σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, όπου ο καθένας γράφει το μακρύ και το κοντό του και κρύβεται πίσω από την ανωνυμία του internet , πρέπει να ξεχωρίσει η ήρα από το στάχυ. Είναι ο μόνος τρόπος άλλωστε για να μπει επιτέλους τέλος στην παραπληροφόρηση και κυρίως στη διασπορά ψευδών ειδήσεων,

Από τη στήλη «ΧΩΡΑ…ΤΑ» της
«ΧΩΡΑΣ» σελ. 10 με τίτλο :
«Αρχίζουν τα δύσκολα»
Η μείωση της ψαλίδας της διαφοράς μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν. Δ., είναι εμφανής όπως εμφανής είναι και η υπεροχή του Καραμανλή έναντι του Παπανδρέου με τον πρωθυπουργό να προηγείται σταθερά κατά 6,5 μονάδες στην καταλληλότητα για το τιμόνι της χώρας. Εκείνο που μένει για να αντιστραφεί το κλίμα είναι πρώτον να αρχίσουν να «απορροφώνται» τα κοινωνικά μέτρα από τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και δεύτερον να υπάρχει ομοψυχία στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Το να μπαίνει ο ένας στις δουλειές του άλλου ή ο καθένας να ασκεί κριτική επί παντός επιστητού και αδόκιμο είναι και… δόλιο πολιτικά. Ο κόσμος καταλαβαίνει την προσπάθεια του Καραμανλή αλλά δεν έχει πεισθεί ακόμη για τη «στοίχιση» των υπουργών του. Τα δύσκολα αρχίζουν τώρα που η Ν. Δ. πρέπει να δείξει ότι όσο ενωμένη είναι στη βάση, άλλο τόσο είναι και στην κορυφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: