Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ» του
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ.16 με τίτλο :
«Σε αναζήτηση ευλογοφανούς λόγου…»
Επειδή γνωρίζω ότι είστε λάτρεις της εκλογολογίας, θα σας προσφέρω πρώτη ύλη: Στα πολιτικά «πηγαδάκια» συζητούνται δύο ημερομηνίες, 12 Απριλίου και 3 Μαΐου. Υπάρχει και ένα σενάριο που υποστηρίζουν καραμανλικοί υπουργοί , κατά το οποίο, οι εκλογές θα γίνουν νωρίτερα από τις 16 Μαρτίου, δηλαδή με λίστα, προκειμένου να αναδειχθεί το δίλημμα «Καραμανλής ή Παπανδρέου». Καμία από αυτές τις εκδοχές δεν παίρνω πάνω μου, απλώς σας μεταφέρω την εκτίμηση κορυφαίου κυβερνητικού στελέχους ότι «όταν βρεθεί ένας ευλογοφανής λόγος, θα συγκεκριμενοποιηθεί και η ημερομηνία των εκλογών»

Από τη 2η σελίδα της
«ΒΡΑΔΥΝΗΣ»:

…Πάντως, σχετικά με την υπόθεση Μανώλη: ¨Η κωμωδία έλαβε τέλος. Ο καθένας πλέον είναι υπεύθυνος απέναντι στην παράταξη και τον κόσμο της». Με αυτά τα λόγια κορυφαίο κομματικό στέλεχος της Ν .Δ. περιέγραψε την ιστορία με τον βουλευτή Γιάννη Μανώλη, τις απειλές του περί παραίτησης και τελικά την υπαναχώρησή του. Όμως, η «κωμωδία» είναι αρκούντως σοβαρή και δείχνει την αδυναμία της κυβέρνησης, ελέω οριακής πλειοψηφίας , να διαχειριστεί με τη ΄δέουσα αξιοπιστία τα προβλήματα της χώρας, αφού ανά πάσα στιγμή είναι έρμαιο του οποιουδήποτε βουλευτή θεωρεί εαυτόν ριγμένο, αδικημένο, ή οτιδήποτε άλλο…

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» της
«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 4 με τίτλο :
«Θετικά»
Χαρά στην υπομονή του Σωτήρη Χατζηγάκη. Η αποχώρηση των Κρητικών «αγροτοσυνδικαλιστών» του ΠΑΣΟΚ από τη χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο αποδεικνύει ότι το κομματικό παιχνίδι υπερέχει των συμφερόντων των αγροτών. Θλιβερή ήταν και η εικόνα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που υπάκουσαν στις αποφάσεις των «κομματαρχών» τους, οι οποίοι χρησιμοποίησαν ως πρόσχημα την παρουσία στη συνάντηση του Χρήστου Μαρκογιαννάκη.

Από τη στήλη «ΑΠΟ…ΚΟΜΜΑΤΑ» του
«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 5 με τίτλο :
«Το «ατού» δεν «καίγεται»»
Ημέρεψαν φυσικά, τα ήθη, αλλά το αξίωμα (συνυφασμένο με τις διαχρονικές περιπέτειες του Ελληνισμού) παραμένει ισχυρό: Η ηττοπάθεια οδηγεί σε αμφισβήτηση. Και η αμφισβήτηση πληρώνεται από τους ηγέτες. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε – και κατά την Αρχαιότητα και κατά τους Μέσους Χρόνους και κατά τη νεότερη εποχή- που η ηττοπάθεια στέλνει στα δικαστήρια και στα εκτελεστικά αποσπάσματα λαμπρούς στρατηγούς και λαμπρότερους πολιτικούς. Σήμερα παρουσιάζονται αναλυτές που εκτιμούν ότι την ηττοπάθεια της Ν. Δ. θα την πληρώσει, τελικά, ο κ. Καραμανλής –πρώτα με αμφισβήτηση και ύστερα με αντικατάσταση- και όχι, πια, με τους παλιούς τρόπους. Θα διαφωνήσουμε άρδην με τις εκτιμήσεις αυτές. Διότι, όση και αν είναι ή αν γίνει η ηττοπάθειά στους κόλπους της Ν. Δ., δεν υπάρχει ούτε ένα στέλεχος, ούτε ένα μέλος, ούτε ένας Νεοδημοκράτης πολίτης, που να μη γνωρίζει ότι ο Καραμανλής εξακολουθεί να αποτελεί το μοναδικό και μεγάλο ατού της Συμπολίτευσης στην πολιτική πρέφα που παίζεται. Και κανείς, βεβαίως, δεν καίει το ατού του!

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ… ΚΟΥΣ - ΚΟΥΣ» του
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» τελευταία σελίδα με τίτλο :
«Να μας φωτίσει ο Θεός»
Φρένο στην εκλογολογία επιχειρούν να βάλουν βουλευτές της Ν. Δ., οι οποίοι δεν κρύβουν ότι η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θα είναι καταστροφή για τη χώρα. Μεταξύ αυτών είναι και ο Σάββας Τσιτουρίδης, που εκφράζει την εκτίμηση ότι οι εκλογές πρέπει να γίνονται στο τέλος της τετραετίας. Επειδή όμως γνωρίζει ότι παρά τις κυβερνητικές διαψεύσεις όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, έλεγε με νόημα στο καφενείο της Βουλής: «Να μας φωτίσει ο Θεός να μην γίνουν πρόωρες εκλογές». Τη φράση του αυτή μάλιστα τη συμπλήρωνε με την επισήμανση ότι ο κόσμος περιμένει από την Κυβέρνηση να κυβερνήσει. Έχει άραγε δίκιο;

Από τη στήλη «ΧΩΡΑ…ΤΑ» της
«ΧΩΡΑΣ» σελ. 10 με τίτλο :
«Κόκκινη κάρτα»
Ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αποφάσισε και έπραξε ότι κάθε σώφρων άνθρωπος. Είπε όχι στην πρόωρη προσφυγή στις κάλπες σε μια κρίσιμη εποχή όπου οι κίνδυνοι από την παγκόσμια οικονομική κατάσταση απειλούν να γκρεμίσουν τις ισχυρότερες οικονομικά χώρες! Ξεκαθάρισε πως αντί για παραβάν και ψηφοδέλτια, η χώρα θέλει συναίνεση, θέλει δουλειά και όχι παχιά λόγια και αφορισμούς. Μόνου που όπως ήταν αναμενόμενο, δεν έγινε…αντιληπτό το μήνυμά του από τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ιδίως το ΠΑΣΟΚ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: