Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) · Αυστηρό πλαίσιο της Κομισιόν για την Ελληνική οικονομία.- Για να πέσει το έλλειμμα…· Παγιδευμένο αυτοκίνητο με 30 κιλά δυναμίτιδα θα ισοπέδωνε ολόκληρο τετράγωνο στην Κηφισιά.- Ευτυχώς δεν εξερράγη, από λάθος στη συνδεσμολογία. · Τη « Σέχτα Επαναστατών» δείχνει η βαλλιστική εξέταση.- Τρομοκρατική επίθεση στο ALTER. · Δέσμευση της κυβέρνησης για σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας- ΗΠΑ.- Σε πολύ φιλικό κλίμα η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους απεσταλμένους του Ομπάμα.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ · Μείωση τιμών σε 450 φάρμακα. – Μέχρι 52% φθηνότερα θα πωλούνται σκευάσματα ευρείας χρήσης. · Νέα εποχή Ομπάμα – Καραμανλή. «Θα γίνει ισχυρότερη η φιλία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ» δήλωσαν οι απεσταλμένοι του Αμερικανού προέδρου. · Εύσημα Αλμούνια για τον υψηλό ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.- Έκανε αντιδιαστολή με τις οικονομίες Γαλλίας, Ισπανίας και άλλων ισχυρών της Ε.Ε.

ΑΥΓΗ · Κυνηγούν το έλλειμμα ξεφεύγει η ανεργία.- Διατηρούν το διάτρητο Σύμφωνο Σταθερότητας. · Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ εκχωρούν ατομικά δικαιώματα στις ΗΠΑ.- Φώτης Κουβέλης: Να μην κυρωθούν τα πρωτόκολλα · Μεγάλη βόμβα που δεν εξερράγη έξω από τα κεντρικά της Citibank.- Για 60 κιλά αυτοσχέδιων εκρηκτικών μιλάει η αστυνομία. · Τραμπούκικη επίθεση στον καθηγητή Γ. Πανούση.- Κακοποιήθηκε από 30 κουκουλοφόρους ενώ μιλούσε σε εκδήλωση μέσα στο πανεπιστήμιο.

ΑΥΡΙΑΝΗ · Οι κλεψιές και τα σκάνδαλα των πολιτικών οπλίζουν τα πιστόλια των τρομοκρατών και οδηγούν σε αιματοκύλισμα την χώρα.- Παιδιά όχι άλλες βόμβες και αίματα γιατί πάλι ο κοσμάκης θα την πληρώσει. · Συστάσεις από την Κομισιόν και απάντηση Παπαθανασίου.· Μέσα στο Πανεπιστήμιο. Επίθεση από κουκουλοφόρους στον καθηγητή Γ. Πανούση.

ΒΗΜΑ · Ρυθμιστής ο κ. Αλμούνια για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.- Οι Βρυξέλλες απαιτούν μέτρα λιτότητας εντός του 2009.- Η κυβέρνηση καλείται να αλλάξει οικονομική πολιτική για τέταρτη φορά.- Ο κ. Καραμανλής ελπίζει σε περίοδο χάριτος.- Οι αποφάσεις μετά τη Σύνοδο Κορυφής. · Εργοδότες και ΓΣΕΕ απορρίπτουν τη «μερική ανεργία».- Κανονικά οι αυξήσεις.- Ασκήσεις συναίνεσης· Ο τρόμος πάνω από την πόλη…- Κύμα επιθέσεων με σούπερ βόμβες, πιστόλια και ξυλοδαρμούς.

ΒΡΑΔΥΝΗ · Το ΕΣΥ σε νέα ρότα.- Ριζικές αλλαγές στην οργάνωση και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.- Ικανοποιήθηκαν οι απαιτήσεις των γιατρών σε μισθολόγιο, ωράριο, αργίες, πολυδιευθυντικό δικαίωμα. · Ασφυκτικό «πρέσινγκ» μετ΄ επαίνων από Αλμούνια.- Ακολουθεί σκληρή πολιτική διαπραγμάτευση. · Τυφλή τρομοκρατία .- Αμήχανη η ΕΛ.ΑΣ.

ΕΘΝΟΣ · Χτύπημα με συνταγή Αλ Κάιντα.- Εκτιμήσεις ότι πίσω από την απόπειρα είναι ο Επαναστατικός Αγώνας. - Κλιμακώνεται η τρομοκρατία με θεατή την ΕΛ.ΑΣ.· Μήνυμα για έκτακτα μέτρα.- Η κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη να προσαρμοστεί «αν κριθεί αναγκαίο»…- Προ των πυλών η επιτήρηση. · ΓΣΕΕ- ΣΕΒ. Μέτωπο για ενίσχυση της απασχόλησης.- Μήνυμα στην κυβέρνηση.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ · Δεν πειθαρχούμε κύριε Αλμούνια- έπεσες έξω.- Απέρριψε τη λογική της επιτήρησης η Κυβέρνηση με δημόσια δήλωση.- Παπαθανασίου: Πάνω απ΄ όλα το συμφέρον της Ελλάδας. · Συνδικάτα – εργοδότες: Χέρι- χέρι θα αντιμετωπίσουμε την κρίση!- Συμφώνησαν: Όχι απολύσεις, όχι «ελαστικοποίηση» των εργασιακών σχέσεων. · Υπόσχονται νέα εποχή στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις· Κίνητρα για μειωμένη κατανάλωση ρεύματος.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ · «Είμαστε σε πόλεμο».- Κυβερνητική πηγή μετά την έκρηξη τρομοκρατικής βίας.- Θα ανατίναζαν οικοδομικό τετράγωνο!- Ταυτόχρονη εμφάνιση Επαναστατικού Αγώνα και Σέχτας βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από τα χτυπήματα σε Citibank και Alter. ·Έκτακτα μέτρα το 2009 ζητεί ο Αλμούνια… «μήνυμα ελήφθη» απαντά η κυβέρνηση.- Γ. Παπαθανασίου: «Μείωση του ελλείμματος έως το 2011, ώστε να στηρίξουμε τους ασθενέστερους». Έτοιμοι για προσαρμογές δήλωσαν οι Ευ. Αντώναρος και Γ. Σουφλιάς. · Στο Μαξίμου οι απεσταλμένοι του Ομπάμα.- Τι συζήτησαν Α. Γιαννούλιας και Ρ. Ντέρμπιν με τον πρωθυπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: