Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΑράΤυπος» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 5 με τίτλο :


«Καημένη Μαριλίζα!»


…Π άντως, έτσι όπως εξελίχθηκε η Κεντρική Επιτροπή στους διαδρόμους του κτιρίου της Εθνικής Ασφαλιστικής, είναι κρίμα που δεν είχαν καλέσει τον Θεόδωρο Πάγκαλο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αντιπρόεδρος είναι αντίθετος με την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος που είχε εξαγγείλει η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου με δύο επιχειρήματα. ΄Ένα ψυχολογικό, που λέει ότι δεν γίνεται όταν είναι πιεσμένος ο λαός να του κόβεις το κάπνισμα κι ένα πολιτικοοικονομικό, που λέει ότι μετά την αύξηση του φόρου στα τσιγάρα, όσο περισσότεροι καπνίζουν τόσο το καλύτερο. Καημένη Μαριλίζα!


Από τη στήλη «Αποτυπώματα» της


«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» σελ. 11 με τίτλο :


«Η Αλεπού»


…@ Συνεχίζεται το διαδούλευμα!@ Όπως ότι παγώνουν οι μισθοί, αλλά κόβουν τα επιδόματα που αυτό σημαίνει μείωση μισθών!@ Γιατί , ρε γαμώτο, δεν λέει κανένας την αλήθεια; @ Λαέ, εσύ βασανισμένε!@ Να μου πείτε ότι φταίμε κι εμείς λίγο, αλλά…@Κάποτε θα κάνει ξαστεριά!!!@ Στην έκδοση λαϊκού ομολόγου προσανατολίζεται η κυβέρνηση…@ Λέγεται ότι θα μπορεί να χορηγηθεί απευθείας στον κόσμο! @ Καλά, είναι δυνατόν να αγοράσει κανείς ομόλογο του Ελληνικού Δημοσίου σήμερα; @ Του Αφγανιστάν είναι πιο σίγουρο!@ Μου θυμίζει την Ελβετική Τράπεζα, που τελικά έκανε…ταπετσαρία το ομόλογο που είχε αγοράσει από τον τελευταίο τσάρο της Ρωσίας λίγο νωρίτερα από την επανάσταση το ’17 και μετά το…παντρεύτηκε!!!....


Από τη στήλη «Ο ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟΣ» της


«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» τελευταία σελίδα με τίτλο :


«Ο ρόλος των ΜΜΕ»


Η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει την παραμικρή δικαιολογία. Δεν είναι μόνον ότι διαθέτει άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και έχει νωπή λαϊκή εντολή. Είναι, επίσης, πως στηρίζεται από όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, εκτός από αυτά που ανήκουν στο χώρο της Αριστεράς, στην προσπάθειά της να διασώσει την οικονομία της χώρας μας. Για παράδειγμα, ο συμπολιτευόμενος αλλά και ο αντιπολιτευόμενος Τύπος όχι μόνο δεν δημιουργούν προβλήματα, αλλά αντίθετα καλούν την κυβέρνηση να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα…


Από τη στήλη «ΑΠΟ…ΚΟΜΜΑΤΑ» του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 5 με τίτλο :


«Μοντέλα λόγων και φόρων»


Προεκλογικά, υπόσχονταν παραδεισένια μοντέλα ανάπτυξης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ και τον ίδιο το Γιώργο Παπανδρέου. «Η Ελλάδα θα γίνει Δανία του Νότου», «Θα μιμηθούμε το Σκανδιναβικό κοινωνικό μοντέλο», «Θα αντιγράψουμε το γερμανικό εκλογικό σύστημα». Μοντέλα ευχάριστα στα λόγια, με αντιγραφές δημοσίων σχέσεων και φιλοδοξιών «τύπου Ομπάμα και νέας Αμερικής». Στην πράξη όμως, επισημαίνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν. Δ. Κώστας Μαρκόπουλος, επιλέγει σκληρά συστήματα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, μονόπλευρα και άδικα. Τη χειρότερη πλευρά και σύνθεση τόσο του ιρλανδικού όσο και του ισπανικού μοντέλου λιτότητας. Με μειώσεις μισθών , συντάξεων και επιδομάτων και μαζί με ομαδικές απολύσεις, υψηλή ανεργία στο 18-20%. Συνδυασμός μέτρων που βαθαίνουν την κρίση και την κοινωνική μιζέρια. Χωρίς πρόγραμμα και νέες ιδέες. Κακή, αδέξια αντιγραφή μοντέλων για τα ελληνικά προβλήματα.


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ… ΚΟΥΣ - ΚΟΥΣ» του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» τελευταία σελίδα με τίτλο :


«Μήνυμα Σαμαρά»


Η εκτίμηση που κυριαρχεί στη Ρηγίλλης μετά την τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής είναι πως θα σταματήσει η εσωστρέφεια. Το γεγονός άλλωστε ότι είναι ακόμη νωπή η εντολή της βάσης της παράταξης υποχρεώνει όλους όσοι έχουν στόχο να βάλουν τρικλοποδιές στον νέο αρχηγό να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους. Το μήνυμα άλλωστε του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ήταν κάτι παραπάνω από σαφές: «Δεν εκλέχτηκα για να τηρώ εύθραυστες ισορροπίες. Δεν χρωστάω τίποτα σε κανέναν. Το μόνο μου χρέος είναι απέναντι στους εκατοντάδες πολίτες που ψήφισαν. Η Ν. Δ. δεν θα γίνει εύθραυστος συνασπισμός προσωπικών στρατηγικών και ομάδων». Με απλά λόγια, όποιος δεν θέλει ας πάει σπίτι του.


Από τη στήλη «ΧΩΡΑ…ΤΑ» της


«ΧΩΡΑΣ» τελευταία σελίδα:


…Εντάξει, άκουσαν και την κυρία Καίτη της Αγροτικής Ανάπτυξης να ισχυρίζεται ότι «οι ίδιοι οι αγρότες θα αποφασίσουν για τη συνέχιση ή μη στα μπλόκα», οπότε μιας και οι άνθρωποι δεν πρόκειται να δούνε «μία», είπαν ότι δεν έχει σημασία το «μία ή άλλη» και παραμένουν εκεί όπου το μπλόκο τους καλεί… Γιατί, δεν μπορούν να καταλάβουν – εξάλλου, αγρότες είναι οι άνθρωποι, δεν είναι ούτε καθηγητές πανεπιστημίου ούτε «σοφοί» οικονομολόγοι- αυτό που του είπε η κ. Μπατζελή ότι «δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή δυνατότητα άμεσων οικονομικών ενισχύσεων…», την ώρα που λίγο καιρό πριν ο πρόεδρος Γιώργος τους έλεγε «χρήματα υπάρχουν», άσχετα αν μετά ρωτούσε τον τέως πρόεδρο Κώστα «που πήγαν τα λεφτά» για να καταλήξει στο «γρόσια γιοκ»! Αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: