Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Ομπάμα: Προτιμά να είναι «ο πρόεδρος μίας καλής θητείας παρά δύο μέτριων»

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα δηλώνει ότι δεν ασχολείται ούτε με την δημοτικότητά του, ούτε με την επανε-κλογή του.



Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμ δήλωσε σήμερα ότι δεν ασχολείται ούτε με την δημοτικότητά του ούτε με την πιθανή επανεκλογή του, διαβεβαιώνοντας σε συνέντευξή του σε αμερικανικό τηλεοπτικό κα-νάλι ότι προτιμά να κυβερνήσει καλά για τέσσερα χρόνια, παρά άσχημα για οκτώ.


Ο Ομπάμα δήλωσε σε συνέντευξή του στο κανάλι ABC ότι «προτιμά να είναι ο πρόεδρος μίας καλής θη-τείας, παρά δύο μέτριων» .


«Υπάρχει μία τάση στην Ουάσινγκτον να πιστεύουμε ότι αποστολή μας, όλων των εκλεγμένων, είναι να επανεκλεγούμε. Δεν είναι αυτή η αποστολή μας», δήλωσε ο Ομπάμα.


«Αποστολή μας είναι να λύνουμε προβλήματα και να βοηθάμε τους ανθρώπους», επεσήμανε. Όταν τε-λειώσει η θητεία του στον Λευκό Οίκο συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος «δεν θέλω να κοιτάζω πίσω και να λέω ότι αυτό που με ενδιέφερε ήταν να διατηρήσω την δημοτικότητά μου» .


Αυτές οι δηλώσεις του Ομπάμα έρχονται την εποχή που η δημοτικότητά του έχει πέσει στο χαμηλότερο σημείο. «Το είδα και κατά τη διάρκεια της (προεκλογικής μου) εκστρατείας. Όταν πέφτει η δημοτικότητα, είμαστε χαζοί. Όταν ανεβαίνει, είμαστε ιδιοφυίες», σχολίασε ο Ομπάμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: