Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

"Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ακύρωσε πολλές προγραμματι-σμένες και συγκεκριμένες δράσεις του ΟΑΕΔ"

"Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, με σοβαρές επιπτώσεις και στην πραγματική οικονομία, μειώνει την απασχόληση και αυξάνει την ανεργία στη χώρα μας.



Οι συνέπειες στην οικονομική ανάπτυξη, αλλά και στην κοινωνική συνοχή είναι σοβαρότατες.


Με την έννοια αυτή, οι πολιτικές και οι δράσεις για τη στήριξη της απασχόλησης αποκτούν ιδιαίτερα ση-μαντική προτεραιότητα.


Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αφού ακύρωσε τις πολλές προγραμματισμένες και συγκεκριμένες δράσεις του ΟΑΕΔ, με το πρόσχημα ότι "δεν υπάρχει σάλιο", έρχεται τέσσερις μήνες μετά και εξαγγέλλει προθέσεις και σκέψεις για οκτώ προγράμματα στήριξης της απασχόλησης.


Φαίνεται ότι "βρέθηκαν λεφτά".


Κάθε μέτρο που μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση της ανεργίας είναι αυτονόητα θετικό. Επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για νέες θέσεις εργασίας, μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απα-σχόλησης, προγράμματα κατάρτισης για την αναπλήρωση του εισοδήματος των εργαζομένων που μπαί-νουν σε προγράμματα εκ περιτροπής απασχόλησης, ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης.


Δράσεις γνωστές με οριακές αλλαγές και προσθήκες.


Ωστόσο, λείπουν από τις κυβερνητικές εξαγγελίες, τόσο το ακριβές περιεχόμενο των δράσεων, όσο και οι προϋποθέσεις ένταξης στις δράσεις αυτές. Λείπει, κυρίως- και είναι ιδιαίτερα σημαντικό- ο χρόνος κατά τον οποίο θα υλοποιηθούν οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.


Η ανησυχία μας είναι ότι θα καθυστερήσουν πολύ.


Οι χειμαζόμενοι άνεργοι και οι δοκιμαζόμενες από την ύφεση επιχειρήσεις δεν αντέχουν να περιμένουν.


Απαιτείται οι δράσεις να γίνουν συγκεκριμένες, να αποκτήσουν περιεχόμενο και να υλοποιηθούν χωρίς χρονοτριβή", υπογράμμισε χθες ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Kοινωνικής Α-σφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή τα μέτρα που εξήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την ανεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: