Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΤΥΠΟ

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ερωτώμενος απο δημοσιογράφο της εφημερίδας Die Welt για το αν η Ελλάδα θα αποχωρήσει απο το ευρώ δήλωσε:

«’Οι εικασίες περί εξόδου από την ευρωζώνη είναι ακατανόητες. Αποκλείω κατηγορηματικά η Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη’, είπε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών σε συνομιλία του με την εφημερίδα μας. Η Αθήνα επιδιώκει το τρέχον έτος να εξοικονομήσει μέσω περικοπών των δημοσίων κονδυλίων γύρω στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ και να μειώσει το έλλειμμα γύρω στο 9% του ΑΕΠ.


‘Θα αντιμετωπίσουμε το δημοσιονομικό μας πρόβλημα με τις δικές μας δυνάμεις, δεν αποταθήκαμε σε κανέναν για να μας ενισχύσει και δεν αναμένουμε καμία έξωθεν βοήθεια’, υπογράμμισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.»


«Η ελληνική κυβέρνηση είναι αισιόδοξη ότι το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης θα αποδώσει. Ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε σχετικά στην εφημερίδα μας πως ‘εκτιμούμε ότι μέχρι το 2012 θα καταφέρουμε να μειώσουμε το έλλειμμα στο 2,8% του ΑΕΠ χωρίς να επηρεάσουμε την ανάπτυξη. Δεν περιμένω επίσης το Πρόγραμμα Σταθερότητας της κυβέρνησης να προκαλέσει αποπληθωρισμό ή κοινωνικά προβλήματα.’


Εξάλλου στην Ελλάδα θα διοχετευθούν 16 δισεκατομμύρια ευρώ από τα κονδύλια των διαρθρωτικών ταμείων της ΕΕ, τα οποία όπως είπε ο Έλληνας υπουργός ‘θα διοχετευθούν όλα στην οικονομία’. Ο κ. Παπακωνσταντίνου συμπλήρωσε πως οι δημόσιες δαπάνες θα περικοπούν μόνον στους τομείς της κατανάλωσης και όχι στις επενδύσεις και ‘δεν αυξηθούν οι φόροι στα χαμηλά εισοδήματα, ούτε θα επιδείξουμε κοινωνική σκληρότητα.’»


ΣΧΟΛΙΟ : ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩΜΕ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ!!! ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ. ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΙΣΧΥΡΑ ΕΞ ΙΣΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Η ΙΣΠΑΝΙΑ, Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ, Η ΙΤΑΛΙΑ, Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ Η Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΡΕΗ. ΟΜΩΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΥΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΣ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ!!
ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: