Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ!!!

Εξ αιτίας της διεύρυνσης των spreads συσσωρεύονται τεράστιες ζημιές απο λογιστικές μεν υποαξίες στους τίτλους ομολόγων Ελληνικού δημοσίου στις τράπεζες αλλά οι ζημιές γραφονται(!).
Το πρόβλημα είναι πολυσύνθετο και πρέπει να αναγνωρίσουμε ΄τοι δεν είναι πρόβλημα της χώρας μας (τουλάχιστον μόνο) αλλά και όλης της Ευρώπης.
Οι επιθέσεις και πιέσεις όλων των Henge Funds του πλανήτη στα Ελληνικά ομόλογα και κατ' επέκταση στην Ελληνική οικονομία αν συνεχιστούν η χρεοκοπία δεν θα είναι μόνο τυπική αλλά και ουσισιαστική. (Δυστυχώς επτωχεύσαμεν!). Ήδη οι τράπεζες έχουν χάεει περί τα 2 δις από την αξία τους μέσα σε λίγα 24ωρα!! 
Η ανεξέλεγκτη λειτουργία του συστήματος, η αδιαφορία της ΕυρωπαΊκής Κεντρικής Τράπεζας, η σκόπιμη πίεση από οικονομικούς κύκλους οδηγούν τη χώρα στο γκρεμό. Η κυβέρνηση μάλλον θεατής είναι παρά ουσιαστικός ρυθμιστικός παράγοντας.
Χάνονται κάθε λεπτό δισ ευρώ στις αγορές που θα κληθούν να καλυψουν οι Έλληνες κάπου στο μέλλον. Δεν θα πληρώσουν ποτέ οι τράπεζες!!!
Οι ζημιές θα κυλίσουν στους πελάτες (πολίτες).
Η κυβέρνηση γνωρίζοντας πιο πολά απο εμάς γιατί έχουν την πρωτογεννή πληροφόρηση θα ξέρει τι πρέπει να κάνει. Ας το κάνει επι τέλους!!!
Οι τράπεζες ζητούν βοήθεια από τη κυβέρνηση, γιατι; Για να εξασφαλίσουν τη κερδοφορία!!
Ήδη στελέχη τραπεζών δηλώνουν ότι θα έχουμε κατάρρευση του συστήματος άμεσα αν δεν βρεθεί άμεσα λύση για εκτόνωση!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: