Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Θετική αντίδραση Ερντογάν μετά την επιστολή

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

«Ελπιδοφόρα» (!) χαρακτήρισε την επιστολή-απάντηση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου ο Τούρκος πρωθυπουργός Τ. Ερντογάν. «Σε γενικές γραμμές θετική» (!) τη χαρακτήρισε, εξάλλου, και ο Τούρκος ΥΠ.ΕΞ. Α. Νταβούτογλου. Τα σχόλια καταδεικνύουν ότι η τουρκική ηγεσία θα επιθυμούσε η απάντηση της Αθήνας που επιδόθηκε προχθές στην Άγκυρα διά της διπλωματικής οδού να περιελάμβανε δικαίωση των Τουρκικών θέσεων!



Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Ερντογάν, αναφερόμενος στην επιστολή που έλαβε από τον κ. Παπαν-δρέου, χαρακτήρισε «ελπιδοφόρα για την επίλυση των προβλημάτων την απάντηση που ήρθε από την Α-θήνα». Νωρίτερα ο Τούρκος ΥΠ.ΕΞ., Αχμέτ Νταβούτογλου, είχε δηλώσει πως η επιστολή Παπανδρέου «περιλαμβάνει καλές προθέσεις και πολιτική βούληση, όπως ακριβώς ήταν και η επιστολή του κ. Ερντο-γάν».


Μιλώντας στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι NTV, ο Α. Νταβούτογλου χαρακτήρισε την απάντηση «σε γενικές γραμμές θετική», για να εκφράσει στη συνέχεια την «ελπίδα» ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Ερντογάν στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: