Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΑράΤυπος» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 4 με τίτλο :


«Θα προσλάβουν και γυμναστή;»


Μ ε καταιγιστικούς ρυθμούς, ακριβώς σαν αυτούς που οποίους κινείται το κυβερνητικό έργο, συνεχίζεται και ο εξοπλισμός του γυμναστηρίου στον δεύτερο όροφο των γραφείων του ΠΑΣΟΚ. Μαθαίνω ότι σε κανένα δεκαήμερο θα είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους ενοίκους της Ιπποκράτους. Τώρα που ξέρω ότι ο Νίκος Αθανασάκης θα μπορεί να γυμνάζεται καθημερινά αισθάνομαι ήσυχος. Μια νέα εποχή ξεκινά για τον τόπο με νου και σώμα να απογειώνονται… Θα είχε ενδιαφέρον πάντως να μάθουμε πόσο στοιχίζει η κατασκευή ενός γυμναστηρίου μέσα σε ένα κομματικό κτίριο. Όχι τίποτα άλλο, δηλαδή, αλλά με την κρατική επιχορήγηση που παίρνουν τα κόμματα μπορεί να αντιγράψουν κι άλλοι την ιδέα. Αλήθεια, προβλέπεται και πρόσληψη γυμναστή μέσω ΑΣΕΠ;


Από την 1η σελίδα της


«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» με τίτλο :


«Το Στίγμα της «Β»»


Η επίθεση εναντίον της Ελλάδας από τα διεθνή κερδοσκοπικά κεφάλαια συνεχίστηκε και χθες με αυξανόμενη ένταση, καθώς το spread των δεκαετών ομολόγων έφτασε στις 405 μονάδες βάσης, που είναι η υψηλότερη τιμή από την ένταξη της Ελλάδος στην Ευρωζώνη….


Από τη τελευταία σελίδα της


«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ»:


…Και μια που το ξανάφερε η κουβέντα, μήπως εκεί στο ΠΑΣΟΚ έβγαλαν άκρη για το που κατέληξε το 1 εκατομμύριο μάρκα του κ. Τσουκάτου; Γιατί, για να παραφράσουμε και τον κ. Παπανδρέου, «τα λεφτά υπάρχουν. . Το ερώτημα είναι πού πήγαν τα λεφτά».


Από τη στήλη «ΑΠΟ…ΚΟΜΜΑΤΑ» του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 4 με τίτλο :


«!»


Ποιός κρύβεται πίσω – από τις διαρροές «αποκαλύψεων» γύρω από την υπόθεση της SIEMENS, σε βάρος στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και επίκεντρο τον αρχιμιζαδόρο Μιχ. Χριστοφοράκο; Διαρροές δόλιες και συκοφαντικές, με υπαινιγμούς. Ποιος κρύβεται πίσω – πίσω; Παράγοντας της εποχής Κοσκωτά, με μίσος για τη Νέα Δημοκρατία που τον «ταλαιπώρησε» δικαστικά…


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ… ΚΟΥΣ - ΚΟΥΣ» του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» τελευταία σελίδα με τίτλο :


« «Να ματώσουμε» »


Δίνουν και παίρνουν οι πραγματικές και οι μαϊμού αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα, όπως η «Ζίμενς», αλλά ο Αντώνης Σαμαράς δεν δείχνει να μασάει αφού έχει αποδείξει ότι δεν θέλει σκιές στην πολιτική ζωή της χώρας. Κοινή είναι άλλωστε η εκτίμηση πως η Ν. Δ. δεν μπορεί να πληρώνει τα ανομήματα κάποιων ολίγων άπληστων, οι οποίο ατίμασαν τον όρκο τους και έβαλαν το δάκτυλο στο μέλι. Το μήνυμα που έστειλε ένας από τους πιο στενούς του συνεργάτες, ο Βασίλης ΜΙχαλολιάκος, για τις εξεταστικές επιτροπές είναι κάτι παραπάνω από σαφές: «Η σημαντικότερη μέχρι τώρα στιγμή του Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή των Ελλήνων ήταν όταν ζήτησε «να ματώσουμε, αλλά να αποδείξουμε τους εμπλεκόμενους στο μεγάλο σκάνδαλο της «Ζίμενς»», είπε με νόημα.


Από τη στήλη «ΧΩΡΑ…ΤΑ» της


«ΧΩΡΑΣ» τελευταία σελίδα με τίτλο :


«Ο ιπτάμενος…πρωθυπουργός!»


Επιστρέφει από το Νταβός της Ελβετίας ο πρόεδρος Γιώργος και ίσα που αλλάζει… πουκάμισο και ξαναπαίρνει τις βαλίτσες του στις 3 Φλεβάρη για πέντε μέρες στην Ινδία (ε, όλοι οι άλλο έχουν πάει στο Τάι ΜαΧαλ, αυτός να μην πάει;), αλλά μόλις επιστρέψει, στις 8 του ίδιου μήνα, μπαίνει στο αεροπλάνο για Παρίσι και μετά στις Βρυξέλες, ώστε να είναι μετά «ελεύθερος» να πεταχτεί στις 15 του μηνός στη Μόσχα… Καλά, οι άλλοι έχουν τον «ιπτάμενο Ολλανδό» τους, εμείς, για να μην πάμε πίσω, δηλαδή, πλασάρουμε τον…ιπτάμενο πρωθυπουργό μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: