Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Τα 14 βασικά σημεία της πρωτοβουλίας «Πληρώνω δίκαια»

1. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για προσλήψεις νέων εργαζομένων έως 32 ε-τών.


2. Ένταξη των τιμολογίων ΔΕΚΟ και κινητής τηλεφωνίας στο σύστημα συλλογής αποδείξεων για το αφορολόγητο.


3. Αναστολή της επιβολής ΦΠΑ σε επιστημονικά συγγράμματα, τεχνικά βιβλία και λοιπές πηγές γνώσης για όσο διάστημα ο νέος διατηρεί τη φοιτητική ή σπουδαστική του ιδιότητα, όπως συμβαίνει στη Σουηδία.


4. Διατήρηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής στον εκάστοτε χαμηλό συντελεστή.


5. Μείωση ΦΠΑ στο σύνολο των υπηρεσιών και των προϊόντων που αφορούν τον τουρισμό στο 4.5% έτσι ώστε να υπάρχει ισότιμη φορολογική διαχείριση με τα λοιπά κράτη της ΕΕ. (Αύξηση ανταγωνι-στικότητας της Ελλάδος)


6. Στηρίζουμε την επιδότηση του επιτοκίου δανεισμού, για την απόκτηση πρώτης κατοικίας κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες για δέκα χρόνια.


7. Ενοποίηση των παροχών και βοηθημάτων που αφορούν πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες και αντικατάστασή τους με ενοποιημένο ποσό με εφάπαξ καταβολή στην αρχή του έτους.


8. Κλαδική συμμετοχή* με περίοδο χάριτος όσον αφορά την εθνική συμμετοχή στα κονδύλια του ΕΣΠΑ (2007-2013).


9. Κατάργηση του κώδικα βιβλίων και στοιχείων, ο οποίος δημιουργεί επιπλοκές και αποτελεί εστία διαφθοράς στις σχέσεις εφορίας και επιχειρηματικής κοινότητας.


10. Αύξηση του ποσοστού επιστροφής ΦΠΑ στο 100% για τους νέους παραγωγούς για χρονικό διάστημα πέντε ετών από την ημέρα εγγραφής τους σε σχετικό ηλεκτρονικό μητρώο που θα συσταθεί για το σκοπό αυτό.


11. Ίδρυση ζωνών νεανικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στην περιφέρεια, με ταυτόχρονη ένταξη τους στα Τομεακά Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα για τη χρηματοδότη-ση των υποδομών και της οργάνωσης τους.


12. Απαλλαγή από κάθε φοροεπιβάρυνση της δανειοδότησης / επιχορήγησης σχεδίων νεανικής επι-χειρηματικότητας.


13. Απαλλαγή από το φόρο μεταβίβασης και ΦΠΑ για ακίνητη περιουσία που αφορά την άσκηση παραγωγικής δραστηριότητας, νέων αγροτών - εφόσον είναι εως 32 ετών ή μακροχρόνια άνεργοι ή προέρ-χονται από αστικές περιοχές και μετακινούνται στην περιφέρεια για άσκηση γεωργικής/κτηνοτροφικής δραστηριότητας. Για το σκοπό αυτό θα συσταθεί αρμόδιο ηλεκτρονικό μητρώο.


14. Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: