Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

TA ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

1.Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την ανάγκη Επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου στo πλαίσιo του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Σταύρος Δήμας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Όλοι στη Νέα Δημοκρατία, ενωμένοι υπό τον Πρόεδρο του Κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, θεωρούμε ότι η Επαναδιαπραγμάτευση -με έμφαση την ανάπτυξη- είναι όχι μόνο ορθή θέση, αλλά θεμιτή και εφικτή, δεδομένου ότι η ευρωπαϊκή διαδικασία είναι μία συνεχής διαπραγμάτευση. Επίσης, προτεραιότητα στην αναπτυξιακή διάσταση θα δώσει η Ν.Δ., μαζί με άλλα συγγενικά κόμματα, στα πλαίσια του υπό διαμόρφωση προγράμματος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος


2.Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Αργά, αλλά σταθερά, δικαιώνονται οι θέσεις του Αντώνη Σαμαρά.


Μετά την έκθεση του ΟΗΕ και ο υπουργός Οικονομικών της Πολωνίας, της χώρας που αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε., δηλώνει ότι διαφωνεί με το πρόγραμμα που υλοποιείται από την τρόικα στην Ελλάδα, γιατί δίνει έμφαση στη λιτότητα και δεν στοχεύει στην ανάπτυξη.


Αυτή είναι και η βασική ένσταση της Νέας Δημοκρατίας».


3. Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, για τα επεισόδια σε βάρος του βουλευτή Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκου Τσώνη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Για μια ακόμη φορά, θέλουμε να καταδικάσουμε, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, περιστατικά βίας, απ’ όπου κι αν προέρχονται. Κανείς δεν δικαιούται να βιαιοπραγεί και να αυτοδικεί με οποιοδήποτε πρόσχημα».


Από την 1η σελίδα της


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»με τίτλο :


«Χιονοστιβάδα νέων μέτρων εν αγνοία της Βουλής»


Δεκάδες νέα επώδυνα μέτρα, επιπλέον όσων αποφασίστηκαν από την Βουλή την περασμένη εβδομάδα, περιλαμβάνει το επικαιροποιημένο Μνημόνιο που υπεγράφη το Σάββατο μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και της τρόικας για να δοθεί η δόση του Ιουλίου, χωρίς η Βουλή να έχει ενημερωθεί επί των επί μέρους διατάξεων/ Δεσμεύει την Ελλάδα να ψηφιστεί έως τις 15 Αυγούστου «εφαρμοστικός νόμος 2», που θα περιλαμβάνει απολύσεις στο Δημόσιο, εξίσωση μισθών με αυτούς του ιδιωτικού τομέα και άμεσο λουκέτο και συγχωνεύσεις σε 76 ΔΕΚΟ. Ανοίγει παράθυρο για νέες αλλαγές στο εργασιακό, αλλά και στις βασικές συντάξεις και δεσμεύει την κυβέρνηση για σειρά παρεμβάσεων στα κοινωνικά επιδόματα, στην υγεία, στις επικουρικές συντάξεις και στην αγορά μέσα στις επόμενες εβδομάδες…


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ» της


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 9 με τίτλο :


«!»


Έρχεται όπου να ‘ναι η Πέμπτη (θερινή) δόση μας. Με τις πρώτες φθινοπωρινές βροχούλες θα ΄ρθει και η έκτη. Εκτός αν εν τω μεταξύ στηθούν κάλπες, που θα φέρουν μπερδέματα και σε μας και στους Ευρωπαίους, οι οποίοι δεν θα ξέρουν με ποιους να συνεννοηθούν….

Δεν υπάρχουν σχόλια: