Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΠΤΩΣΗ ΣΤΑ SPREADS

Αναβρασμός σε όλη την Ευρώπη ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Αναχωρεί ο Πρωθυπουργός τώρα για Βερολίνο όπου θα συνατηθεί εκτάκτως με τον κ. Μπαρόζο. Πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις σε όλα τα επίπεδα για την προετοιμασία της συνόδου κορυφής. Όλος ο πλανήτης παρακολουθεί τις εξελίξεις .
Ο Πρόεδρος Ομπάμα επικοινώνησε με την κ. Μέρκελ συμμετέχοτας στις εξελίξεις. Οι ΗΠΑ έχουν άμεσα συμφέρον να επιλυθεί το γρηγορότερο το πρόβλημα χρέους στην Ευρωζώνη μέσα απο την επίλυση του ζητήματος της Ελλάδας.
Η μικρή οικονομία της Ελλάδας δέχεται το βάρος του ενδιαφεροντος όλου του πλανήτηυ νενώ στην ουσία το θέμα αφορά όλο τον πλανήτη. Όλοι φοβούνται ντόμινο αρνητκών εξελίξεων στη περίπτωση που δεν υπάρξει λύση οριστική, σαφής και δυναμική. Η λύση θα πρέπει να αποτελεί και σαφή απάντηση στις αγορές και στους οίκους αξιολόγησης, που περιμένουν με το δάχτυλο στην σκανδάλη.
Ο κ. Σαρκοζί συναντάται με την κ. Μέρκελ για την προετοιμασία της συνόδου. Το IIF ςίναι έτοιμο να καταθέσει πρόταση επίλυσης του θέματος, η οποία χαρακτρίστηκε άκρως περίπλοκη χωρίς να δημοσιευθεί.
Τα χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο τηρούν στάση αναμονής. Οι συναλλαγές σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα δείγμα της αναμονής αυτής.
Το Ελληνικό χρηματιστήριο στο επίκεντρο του ανδιαφέροντος. Όλοι έτοιμοι να αντιδράσουν αναλόγως με τις αποφάσεις της συνόδου.
Ή χρεοκοπούμε ή λύνεται οριστικά το πρόβλημα στην Ευρωζώνη.
Αυτό καθιστά τις αγορές πολύ ευαίσθητες. Οι συναλλαγές στο ΧΑ σε χαμηλά επίπεδα ενώ παρατηρείται μικρή αποκλιμάκωση στο spread 10ετούς Ελληνικού ομολόγου κατά εννενήντα μονάδες βάσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: