Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Βενιζέλος: Μεταξύ 4,5% και 5,3% η ύφεση της ελληνικής οικονομίας το 2011

Μεταξύ 4,5% και 5,3% αναμένει την ύφεση της ελληνικής οικονομίας το 2011 η ελληνική κυβέρνηση, όπως ανέφερε κατά τη συνάντησή του με τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος.


Όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε τη συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους, συνεχίζεται κανονικά ο ηλεκτρονικός διάλογος για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος.


"Πρέπει να αναμορφώσουμε το φορολογικό σύστημα ώστε να μην επιβραδύνει τις αναπτυξιακές δυνάμεις", δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος.


Στο μεταξύ υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ. Βενιζέλος απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο Jean Claude Juncker, τους υπουργούς Οικονομικών των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, τον αρμόδιο Επίτροπο Olli Rehn και τον Πρόεδρο της ΕΚΤ Jean Claude Trichet, με αφορμή το ζήτημα που έχει προκύψει με τα αιτήματα διαφόρων κρατών-μελών για την παροχή εγγυήσεων.


"Βασική θέση της Ελλάδας είναι η ανάγκη πλήρους και άμεσης εφαρμογής των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης της 21ης Ιουλίου, που δεν αφορούν μόνο ή κυρίως την Ελλάδα, αλλά ευρύτερα και συνολικά την ικανότητα και την ετοιμότητα της Ευρωζώνης να διαχειριστεί την παρούσα οξύτατη φάση της διεθνούς οικονομικής κρίσης", τονίζει στην επιστολή του ο κ. Βενιζέλος. Και προσθέτει πως αυτό είναι ένα "ζήτημα που υπερβαίνει κατά πολύ τα προγράμματα της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας και αφορά χώρες με πολύ μεγάλα οικονομικά μεγέθη και την Ευρωζώνη συνολικά".


Ο κ. Βενιζέλος σημειώνει παράλληλα ότι "η Ελλάδα έχει επιδείξει την μέγιστη δυνατή καλοπιστία και ευελιξία προκειμένου να επιτευχθεί η άμεση και πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία που επέτρεψαν να ληφθούν οι ομόφωνες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής μέσα στην Ευρωζώνη που πρέπει να παρακολουθεί 17 διαφορετικούς εσωτερικούς πολιτικούς κύκλους. Τεχνικές λύσεις είναι εύκολο να βρεθούν, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα θίγεται η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητα του προγράμματος. Το ζήτημα όμως είναι κατεξοχήν πολιτικό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί ώστε να στέλνονται πάντοτε καθαρά και θετικά μηνύματα τόσο προς τις διεθνείς αγορές όσο και προς τις Ευρωπαϊκές κοινωνίες".

Δεν υπάρχουν σχόλια: