Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Το Σχέδιο για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα

Οι “εγγυήσεις” που ζήτησε και έλαβε η Φινλανδία για το νέο δάνειο προς την Ελλάδα, θα μπορούσαν να ενθαρρύνουν και άλλες χώρες της ευρωζώνης να ζητήσουν το ίδιο. Η κυβέρνηση δεν απάντησε κάν… στα σχετικά σχόλια.


Και χθες, δήλωσε και η Αυστρία ότι διαφωνεί τέτοιες εγγυήσεις να λάβει μόνο η Φινλανδία, ενώ ζητά και εκείνη το ίδιο. Η Αυστριακή κυβέρνηση, μάλιστα, αναφέρει ότι είναι παράλογο μερικές χώρες να πάρουν για το δανεισμό τους προς την Ελλάδα περισσότερες εγγυήσεις απ’ ό,τι άλλες.


Είναι φανερό ότι, μετά απ’ αυτή την εξέλιξη, το Σχέδιο της 21ης Ιουλίου για τη ρύθμιση του ελλη-νικού χρέους, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.


Κι αυτό είναι μόνο η αρχή, αφού όπως είχε επισημάνει η Νέα Δημοκρατία, με τις «εγγυήσεις» προς τη Φινλανδία, ανοίγει ο δρόμος να ζητήσουν το ίδιο, όχι μόνο και άλλα κράτη που δανείζουν την Ελλάδα, αλλά και ιδιώτες ομολογιούχοι του ελληνικού χρέους.


Η Νέα Δημοκρατία ανέδειξε το πρόβλημα. Η κυβέρνηση δεν το κατάλαβε ή δεν θέλησε να απαντή-σει…


Τώρα που κόπασαν οι πανηγυρισμοί και ανακύπτουν τα πραγματικά προβλήματα, φαίνεται η αδυ-ναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί ή να διαπραγματευθεί οτιδήποτε….


Δεν υπάρχουν σχόλια: