Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Από τη στήλη «ΕΛΛΑΔΑ» του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 15 με τίτλο :


«Ο Αντώνης Σαμαράς στην Παναγία Σουμελά του Βερμίου – «Σ εμάς τους Έλληνες ταιριάζει ο αγώνας» »


Μήνυμα ελπίδας ότι η χώρα θα τα καταφέρει και οι Έλληνες «θα μείνουμε όρθιοι» απηύθυνε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο Ημαθίας. «Η πατρίδα, πράγματι, δοκιμάζεται και δοκιμάζεται σκληρά, αλλά θα τα βγάλει πέρα. Υπό τη σκέπη, υπό τη δύναμη της Παναγιάς. Άλλωστε, σε εμάς τους Έλληνες δεν αρμόζει η μεμψιμοιρία ούτε η μοιρολατρία. ΣΕ εμάς ταιριάζει ο αγώνας. Και στην Ευρώπη άλλωστε, δεν ταιριάζει η μισαλλοδοξία, ταιριάζει η αλληλεγγύη και η ενότητα. Θα τα καταφέρουμε με τη δύναμη της Παναγιάς. Και θα μείνουμε όρθιοι, όπως αρμόζει στους Έλληνες»


Από τη στήλη «Radar” του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελίδα 11 με τίτλο :


«Προετοιμασία Σαμαρά για Έκθεση και περιοδεία – Στη ΔΕΘ θα δείξει τη διαφορά… »


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται από σήμερα το πρωί στο γραφείο του και το επιτελείο του προετοιμάζει την επίσκεψή του στη ΔΕΘ, στις 16 Σεπτεμβρίου. Από τη βήμα της ΔΕΘ, ο πρόεδρος της Ν . Δ. θα παρουσιάσει την ολοκληρωμένη πρότασή του για την οικονομία – μετά τις διεθνώς ραγδαίες εξελίξεις- αλλά και για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους. Όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του, στόχος της Ν .Δ , είναι να αναδειχθεί η σαφής διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στον «υπεύθυνο πολιτικό λόγο και τις ρεαλιστικές προτάσεις της γαλάζιας παράταξης» και στους επιπόλαιους και «επικίνδυνους πειραματισμούς του Γιώργου Παπανδρέου. Προσθέτουν ακόμη ότι στόχος του προέδρου της Ν. Δ. είναι ΄να πείσει για την ορθότητα των προτάσεών του, εκτιμώντας ότι η αποδόμηση της κυβέρνησης έχει γίνει με την πολιτική που εφαρμόζει η ίδια. Ο Σεπτέμβριος θα είναι η έναρξη μιας μεγάλης εκστρατείας της Ν. Δ. αφού αμέσως μετά τη ΔΕΘ θα χαραχθεί πρόγραμμα περιοδειών του κ. Σαμαρά σε όλη την Ελλάδα, καθώς και όλων των στελεχών του κόμματος. Στη Λεωφόρο Συγγρού εκτιμούν ότι η δικαίωση των θέσεων του κ. Σαμαρά αλλά και οι σταθερές απόψεις του θα «κερδίσουν» σταδιακά του αναποφάσιστους πολίτες και θα φέρουν τη Ν.Δ. πολύ κοντά στο στοίχημα της αυτοδυναμίας. Ο πρόεδρος του κόμματος έχει δώσει ήδη σαφή εντολή στα στελέχη όλης της γαλάζιας «πυραμίδας» να αγκαλιάσουν όλους τους πολίτες «ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν» και να αναδείξουν τις προτάσεις της Ν. Δ.


Από τη στήλη «ΚΑΤΑ ΡΙΠΑΣ» της


«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» σελ. 8 με τίτλο :


«Η εγχείρηση πέτυχε, αλλά…»


Κυκλοφορούσε ως ανέκδοτο στο παρελθόν. Κανείς δεν θα περίμενε ότι κάποια στιγμή θα απεικόνιζε την πραγματικότητα όσο τίποτε άλλο. Λέγαμε τότε ότι « η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής πέθανε». Σήμερα οι δάνειες δυνάμεις και ο απερχόμενος εκπρόσωπός τους Γιώργος Παπανδρέου συνεχίζουν να ισχυρίζονται ότι η εγχείρηση στην οποία έχουν υποβάλει έναν ολόκληρο λαό θα πετύχει. Το μόνο που είναι βέβαιο κάθε μέρα που περνά, με τα απανωτά μέτρα και με τις δόσεις – βασανιστήριο, είναι ότι οι αποφάσεις που έχουν πάρει το μόνο αποτέλεσμα που θα έχουν είναι να σκοτώσουν τον ασθενή. Τώρα που θα στείλουν τα νέα ραβασάκια τους, θα δώσουν τη χαριστική βολή στον άρρωστο. Το μόνο που θα ακούν από εκείνον θα είναι το ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος.


Από την 3η σελίδα του


«ΕΘΝΟΥΣ» με τίτλο :


«Ανήσυχες μέρες»


Οι μέρες του φετινού Αυγούστου δεν είναι ήσυχες- και ακόμη πιο… ανήσυχες προβλέπεται να είναι οι μέρες του φθινοπώρου. Με την επιστροφή του από τις διακοπές, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη θα βρεθούν αντιμέτωποι με πλήθος προβλημάτων, από την πορεία των οποίων θα κριθούν, κατά μεγάλο βαθμό, τόσο οι οικονομικές όσο και οι πολιτικές εξελίξεις. Το σοβαρότερο από αυτά- επειδή προκαλεί τις πλέον διαλυτικές συνέπειες στον κοινωνικό ιστό- είναι η ανεργία. Ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, έχει προειδοποιήσει πως ο ερχόμενος χειμώνας θα είναι ο δυσκολότερος των τελευταίων δεκαετιών. Παρά τις επιμέρους παρεμβάσεις της κυβέρνησης, είναι αυτονόητο ότι το πρόβλημα της ανεργίας, υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν μπορεί να χτυπηθεί στη ρίζα του..

Δεν υπάρχουν σχόλια: