Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της



«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» σελ. 6 με τίτλο :


«Η δικαίωση του Σαμαρά για άσυλο και εκλογή πρυτάνεων»


ΜΙα μεγάλη ιστορική νίκη σε δύο επίπεδα, ιδεολογικό και κοινωνικό, πέτυχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, υποχρεώνοντας τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να αποδεχτεί ασμένως τις δύο «κόκκινες γραμμές» που είχε θέσει από την πρώτη στιγμή ο ηγέτης της Κεντροδεξιάς στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ- αυτή που αφορούσε την κατάργηση του ασύλου, μια θέση κομβική, η οποία αποτελούσε «σημαία» του Αντώνη Σαμαρά, αλλά και αυτή της εκλογής πρυτάνεων έπειτα από ψηφοφορία καθηγητών από «λίστα» υποψηφίων και όχι με «διορισμό» , που ήθελε η κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός, στο τηλεφώνημα που έκανε στον πρόεδρο της Ν. Δ., παρουσία της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου χθες το μεσημέρι, ακούγοντας τον κ. Σαμαρά κοφτό και σταθερό στην αδιαπραγμάτευτη θέση του, βάφτισε την ανάγκη φιλοτιμία λέγοντας «ναι» στις θέσεις που αποτελούσαν χρόνια ταμπού για το κόμμα τους. Ο Αντώνης Σαμαράς, είχε βγει νικητής σε μια πολιτική αναμέτρηση που κρατούσε χρόνια, δικαιώνοντας την ιδεολογική υπεροχή της Ν. Δ., που επέμενε διαχρονικά στην ανάγκη κατάργησης ενός κακώς εννοούμενου πανεπιστημιακού ασύλου. Με την υπεύθυνη στάση του, ο πρόεδρος της Ν Δ. έδειξε ότι γνωρίζει ότι πολύ σύντομα να ηγηθεί της προσπάθειας να αλλάξει τη μοίρα του τόπου, για αυτό πρέπει να συσσωρεύει στο πολιτικό του κεφάλαιο «καταθέσεις» ρεαλισμού. Παράλληλα, με την κατάργηση του ασύλου θα σταματήσει η θλιβερή εικόνα που τραυμάτιζε την κοινωνία με τις ομάδες γνωστών – αγνώστων που καίνε την Αθήνα και έχουν μετατρέψει το πανεπιστημιακό άσυλο ιδεών σε καταφύγιο και ορμητήριο εγκληματικών πράξεων. Ο κ. Σαμαράς έστειλε παράλληλα ένα μήνυμα και εκτός Ελλάδας προς τους Ευρωπαίους ηγέτες. Ότι δεν είναι ένας πολιτικός που οχυρώνεται πίσω από ένα «όχι σε όλα», όπως επιχείρησαν να τον παρουσιάσουν, αλλά ένας υπεύθυνος ηγέτης που γνωρίζει να κρατά σοβαρά το τιμόνι, με συνέπεια σε καθετί που οδηγεί την Ελλάδα, τον τόπο, σε απάνεμες επιλογές και όχι στα βράχια… (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΠΑΡΑΤΥΠΟΣ» του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 4 με τίτλο :


«Ο Γιώργος μάρτυρας υπεράσπισης!»


Ε κτός από μνήμη ελέφαντα, οι αγροτοσυνδικαλιστές από την Κρήτη που έχουν παραπεμφθεί σε δίκη για τα επεισόδια στο λιμάνι του Πειραιά τον Φεβρουάριο του 2009, πρέπει να διαθέτουν και πολύ χιούμορ. Καλούν λοιπόν ως μάρτυρα υπεράσπισής τους στο ακροατήριο στις 16 Νοεμβρίου, τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου! Τι είχε συμβεί εκείνο τον Φεβρουάριο, πριν από δυόμιση χρόνια; Οι αγροτοσυνδικαλιστές από την Κρήτη, στην πλειοψηφία τους «πράσινοι» , με σύμμαχο τον Μιχάλη Καρχιμάκη, είχαν αποβιβαστεί στον Πειραιά με τα τρακτέρ τους και απαιτούσαν να κάνουν μηχανοκίνητη πορεία στη Βουλή διεκδικώντας κοινοτικές επιδοτήσεις. Η κυβέρνηση της Ν. Δ. δεν τους το επέτρεψε και το λιμάνι ΄έγινε πεδίο μαχών με τον Παπανδρέου παρόντα, να δέχεται μάλιστα και δακρυγόνο κατά πρόσωπο. «Έχουμε αναφέρει τον Παπανδρέου ως μάρτυρα υπεράσπισης γιατί ήταν εκεί και έκανε δηλώσεις», λέει ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του Νομού Ηρακλείου Γιώργος Ντισπιράκης. Δεν καλεί καλύτερα αυτούς που έχουν πνιγεί στα δακρυγόνα επί των ημερών του Γιώργου στην πρωθυπουργία; Αυτοί μπορεί και να πάνε μάρτυρες υπεράσπισης!


Από την 3η σελίδα του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} με τίτλο :


« « ΕΞ ΟΙΚΕΙΩΝ…»»


«…Πολύς θόρυβος γίνεται σχετικά με την επίσκεψη του Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ… Η μαύρη αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση πάει στη Θεσσαλονίκη με άδεια χέρια. Και όταν λέμε άδεια χέρια δεν εννοούμε, φυσικά, τις παραδοσιακές εξαγγελίες και τις υποσχέσεις για παροχές- αυτά είναι περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις. Εννοούμε ότι, από κυβερνητικής πλευράς, δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο και ουσιαστικό να ειπωθεί στη ΔΕΘ, διότι απλούστατα, όλα είναι στον «αέρα». (Από το «Έθνος»)

Δεν υπάρχουν σχόλια: