Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 8 με τίτλο :


«Μετωπική με την κυβέρνηση στη ΔΕΘ»


Επίθεση σε όλα τα μέτωπα ετοιμάζει η Ν.Δ. κατά της κυβέρνησης με κορύφωση την παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το τριήμερο 16-18 Σεπτεμβρίου. Με την επιστροφή του προέδρου του κόμματος μετά από ολιγοήμερες διακοπές τις οποίες συνδύασε με σειρά συναντήσεων με τοπικούς παράγοντες αλλά και στενούς του συνεργάτες, ξεκινά ουσιαστικά και η σκληρή δουλειά για όλους στη Ν. Δ., καθώς εκτιμούν πως τελικά ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα καταφέρει να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές το επόμενο διάστημα. Στο στόχαστρο της Ν .Δ. μπίνουν τόσο ο πρωθυπουργός, στον οποίο αναμένεται να επιρριφθούν συνολικά οι ευθύνες για την αδιέξοδη πολιτική που ακολουθεί αλλά και για την εικόνα που παρουσιάζει η κυβέρνηση, όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος όχι μόνο συνεχίζει την πολιτική του προκατόχου του αλλά πολύ δύσκολα θα καταφέρει να αποφύγει και νέα σκληρά μέτρα. Το επόμενο διάστημα, η κριτική της Ν. Δ. στην κυβέρνηση θα επικεντρωθεί στα θέματα της οικονομίας με βασικό άξονα το φορολογικό, στα προβλήματα της καθημερινότητας με έμφαση στην εγκληματικότητα και τη λαθρομετανάστευση, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί και στις θεσμικές αλλαγές που προωθεί η Ν. Δ. στο Σύνταγμα, με βάση τις προτάσεις που έχει καταθέσει ήδη σε δημόσια διαβούλευση. Ο κ. Σαμαράς τι επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει να σχεδιάζει τις βασικές πτυχές της ομιλίας του στη ΔΕΘ, αν και μέχρι τότε, όπως υποστηρίζουν οι συνεργάτες του, υπάρχει πολύς πολιτικός χρόνος. Το σίγουρο πάντως είναι πως από τη Θεσσαλονίκη όχι μόνο θα ασκήσει έντονη κριτική στην κυβέρνηση αλλά και θα παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις του, που αν υλοποιηθούν στο σύνολό τους θα μπορέσουν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη, να περιορίσουν τις επιπτώσεις της κρίσης και να οδηγήσουν τη χώρα στην έξοδο από το τούνελ μια ώρα γρηγορότερα. Ο πρόεδρος της Ν. Δ. αισθάνεται δικαιωμένος για τη στάση που έχει κρατήσει τον τελευταίο χρόνο και για την επιλογή του πέρσι από τη Θεσσαλονίκη να προχωρήσει σε μια συνολική αποδόμηση της πολιτικής του Μνημονίου. Δικαιωμένος αισθάνεται και για το γεγονός ότι πλέον όλοι επισημαίνουν την ανάγκη να υπάρξουν μέτρα που να οδηγήσουν στην ανάπτυξη, μέτρα τα οποία όταν τα είχε προτείνει ο ίδιος στο ΠΑΣΟΚ είχαν σπεύσει να τον αποδοκιμάσουν. Στη Ν. Δ. , βλέποντας πως η κυβέρνηση αδυνατεί να λάβει τα κατάλληλα μέτρα και συνεχίζει τη σφοδρή φοροεισπρακτική της τακτική κατά των πάντων, εκτιμούν πως το επόμενο διάστημα θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη με απρόβλεπτες διαστάσεις. ΣΕ αυτή τη λογική εκτιμούν πως ο κ. Παπανδρέου αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές γι αυτό θα πρέπει το μήνυμα του κόμματος πως «υπάρχει ένας άλλος δρόμος για την έξοδο από την κρίση» να είναι σαφές. Εξάλλου, το προβάδισμα που καταγράφηκε στο σύνολο των δημοσκοπήσεων το τελευταίο διάστημα υπέρ της Ν. Δ., αναμένεται όχι μόνο να παγιωθεί, αλλά και να διευρυνθεί.


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» σελ. 5με τίτλο :


«Έχει ετοιμαστεί το 80% των ψηφοδελτίων»


Στη Συγγρού έχει ήδη ετοιμαστεί το 80% των ψηφοδελτίων ,ενώ ο Γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Λυκουρέντζος εκτιμά πως το υπόλοιπο 20% είναι θέμα χρόνου, αφού υπάρχουν τα πρόσωπα και δεν μένει παρά η τελική τους επιλογή. Ο νέος γραμματέας Οργανωτικού Κώστας Ζωντανός έκανε μια προεργασία σε ό, τι αφορά τα οργανωτική ζητήματα ενόψει της επιφυλακής του κόμματος και θα παρουσιάσει τις προτάσεις του στον Αντώνη Σαμαρά την επόμενη εβδομάδα. Όπως λένε στη Ν. Δ., το μόνο ζήτημα αυτήν τη στιγμή είναι το πότε θα ανακινηθεί δημοσίως το θέμα των ονομάτων, αφού στη Συγγρού θεωρούν ότι εάν υπάρξει μια πρώιμη ανακοίνωση ίσως τελικά κάνει ζημιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο κ. Σαμαράς θα πυκνώσει τις επαφές του το αμέσως προσεχές διάστημα με πρόσωπα που θα ήθελε να εντάξει στις λίστες της Ν. Δ., ενώ παράλληλα στενοί του συνεργάτες κλείνουν εκκρεμότητες στην περιφέρεια. Στόχος του προέδρου της Ν. Δ. είναι να βάλει τη δική του σφραγίδα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές και για τον λόγο αυτόν υποψήφιοι θα είναι όλοι οι στενοί συνεργάτες του.


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 7 με τίτλο :


«Ν. Δ. : Βουλιάζουν οι επιχειρήσεις»


Βαρύτατο πλήγμα έχουν δεχθεί οι επιχειρήσεις από την πολιτική της κυβέρνησης δήλωσε χθες ο αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταικούρας. Στη δήλωσή του αναφέρει: « Η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, με την υπερφορολόγηση, έκτακτη και μη, των επιχειρήσεων και την διόγκωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς αυτές, έχει οδηγήσει σε βαθιά ύφεση και σε πρωτόγνωρες ζημιές όλους τους κλάδους της επιχειρηματικότητας… ...................


Το ζητούμενο συνεπώς, είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας, στην κατεύθυνση μείωσης των φορολογικών συντελεστών και ενίσχυση της ρευστότητας. Όπως έγκαιρα είχε προτείνει η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της , κ. Α. Σαμαράς. Δυστυχώς, όμως, η κυβέρνηση, εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα της πολιτικής της πράττει ακριβώς το αντίθετο.».


Δεν υπάρχουν σχόλια: