Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 8 με τίτλο :


« Επιμένει στο λάθος ο πρωθυπουργός, καταγγέλλει η Ν. Δ.»


Για κυβερνητικό αλαλούμ κάνουν λόγο στη Ν. Δ. σχολιάζοντας την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Χάρη Παμπούκη, καταγγέλλοντας παράλληλα την εμμονή του πρωθυπουργού να μην προχωρεί στην ανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος, σχολιάζοντας την κίνηση του πρώην στενότατου συνεργάτη του πρωθυπουργού, επιτέθηκε στον Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίο και κατηγόρησε πως επιμένει στο λάθος , καθώς αρνείται πεισματικά, κόντρα στο συμφέρον της χώρας, να δεχθεί αυτό που προτείνουν εδώ και μήνες η Νέας Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς, να επανασυστήσει το υπουργείο Ναυτιλίας. Είχε προηγηθεί η κριτική της Ν. Δ. για τα όσα συνέβησαν χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο και για τις ενδοκυβερνητικές κόντρες. «Προχθές, ο κ. Παμπούκης έλεγε χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει ένας» που να μην υποστηρίζει την επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας. Έχει άδικο! Υπάρχει ένας! Ο πρωθυπουργός! Που επιμένει στο ίδιο λάθος», είχε σχολιάσει πριν από την παραίτηση Παμπούκη ο Γιάννης Μιχελάκης, κάνοντας λόγο για «θαλασσοδαρμένη» κυβέρνηση Παπανδρέου, όπου οι συντροφικές διαμάχες τραυματίζουν ακόμη περισσότερο τον έναν από τους δύο πρωταθλητές της οικονομίας μας, τη ναυτιλία. Στη Ν. Δ. επιμένουν να ζητούν την επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και χαρακτηρίζουν ακατανόητη τη στάση του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος αρνείται να ακούσει πλέον όχι μόνο την κοινωνία, αλά και τα στελέχη του, ή μάλλον, τα πρώην στελέχη του.


Από τη στήλη «ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ» της


«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» σελ. 9 με τίτλο :


«Δύσκολες κούρσες»


ΣΤο…ταξί του Γιάννη Ραγκούση μπήκε ο Γιώργος Παπανδρέου, ζητώντας του να προχωρήσει τις διαδικασίες για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξιτζήδων. Βέβαια, έχει ακόμη δύσκολες «κούρσες», καθώς θα πρέπει να περάσει από τις ειδικές διαδρομές του υπουργικού συμβουλίου αλλά και των…οργάνων του ΠΑΣΟΚ. Οι επαγγελματίες για την ώρα είναι με το κλειδί στο χέρι, περιμένοντας τις τελικές προτάσεις του υπουργού, προτού ανεβεί πάλι ο…κίτρινος πυρετός.


Από την 3η σελίδα του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} με τίτλο :


«ΕΞ ΟΙΚΕΙΩΝ»


«...ΤΟ ΠΑΣΟΚ πρέπει να τιμωρηθεί και να πέσει από την εξουσία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, διότι τα μέτρα που η κυβέρνησή του λαμβάνει γίνονται κάθε μέρα και χειρότερα. Οι τζουτζέδες βουλευτές που για άλλα εψηφίσθησαν και για άλλα ψηφίζουν, αυτοί οι προδότες των εντολών που έλαβαν απ τον λαό, πρέπει να μαυρισθούν… « (Από την «Ελευθεροτυπία»)

Δεν υπάρχουν σχόλια: