Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 12 με τίτλο :


«Γ. Βρούτσης: Λουκέτα και ανεργία από τη μετάβαση της εστίασης στον υψηλό συντελεστή»


Να ανακαλέσει άμεσα την απόφασή της και να υιοθετήσει την πρόταση της Ν. Δ. για χαμηλό ΦΠΑ, σε ολόκληρο το τουριστικό πακέτο καλεί την κυβέρνηση ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας, Γιάννης Βρούτσης. Παραθέτοντας σειρά στοιχείων για τον αντίκτυπο που θα έχει στην αγορά, στον τουρισμό και στην απασχόληση η απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει από τον Σεπτέμβριο τον ΦΠΑ κατά 77% (από 13% στο 23%), ο βουλευτής της Ν.Δ. προειδοποιεί για χιλιάδες νέα λουκέτα και ακόμη περισσότερους άνεργους. «Υπαινιγμοί, σύμφωνα με τους οποίους θα προχωρήσουν τώρα στην αύξηση και θα ξαναδούν το θέμα από τον Οκτώβριο, αποτελούν γυμναστική στη ματαιότητα, ανευθυνότητα, εμπαιγμό και εμμονή σε ένα ατέλειωτο ράβε – ξήλωνε», δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της Ν .Δ. Ο κ. Βρούτσης χαρακτήρισε «μαθητευόμενους μάγους» τα κυβερνητικά στελέχη και σημείωση ότι η απόφαση αυτή θα είναι καταστροφική για τον κλάδο της εστίασης με σοβαρότατες επιπτώσεις για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας, θα επιφέρει νέο βαρύ πλήγμα στον τουρισμό και σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επιπλέον θα στερήσει από τους νέους ακόμη και τις τελευταίες δυνατότητες εξόδου σε αναψυκτήρια.. (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» σελ. 5 με τίτλο :


«Γιάννης Μιχελάκης: - «Καλύτερα για τη χώρα να πάει σε μόνιμες διακοπές»»


ΆΦησαν μόνο στο…σπίτι (Μαξίμου) τον Θεόδωρο Πάγκαλο, και αυτός, για να αποδείξει ότι υπάρχει πολιτικά, μια και του έχουν αφαιρέσει όλες τις αρμοδιότητες, εξασκεί το μόνο ταλέντο που του έχει απομείνει: να βρίζει. Δικαίως ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, στην απάντηση που έδωσε στον κ. Πάγκαλο για τους άθλιους ισχυρισμούς του και τις προσωπικές επιθέσεις κατά του κ. Σαμαρά και του ίδιου, επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Ο δεύτερος αντιπρόεδρος επιβεβαιώνει άλλη μια φορά ότι θα ήταν καλύτερα και για τον ίδιο και για τον τόπο εάν βρισκόταν σε μόνιμες διακοπές. Άλλωστε, όσα δηλώνει δείχνει πως ζει σε άλλη χώρα και μιλά για άλλη κυβέρνηση…»……………………………………….


Ο εκπρόσωπος της Ν. Δ. Γιάννης Μιχελάκης απαντώντας στους ισχυρισμούς του κ. Πάγκαλου, τόνισε: «Εάν δεν έχασε κάθε επαφή με την πραγματικότητα, προκαλεί βάναυσα όλους τους Έλληνες. Αποκαλύπτει , όμως, και την αδυναμία του να απαντήσει στα συγκεκριμένα θέματα που ξεκάθαρα του θέσαμε. Ενώ ζητούσαμε να δώσει εξηγήσεις για τη δημιουργία νέων οργανισμών την ώρα που εξαγγέλλονται καταργήσεις παλαιών, αλλά και για διορισμούς ημετέρων την ώρα που μεθοδεύονται απολύσεις, ο κ. Πάγκαλος περί άλλα τυρβάζει. Μιλά για συνεχή αστυνόμευση στο κέντρο της Αθήνας, την ώρα που η έξαρση της εγκληματικότητας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Μιλά για προστασία της δημόσιας υγείας, όταν κυβερνητικές παραλείψεις έκαναν απειλητικό τον ιό του Νείλου. Μιλά για παρεμβάσεις στην απασχόληση΄, όταν η ανεργία ξεπέρασε το 16% και σχεδόν ένας στους δύο νέους είναι άνεργος…. « (το άρθρο συνεχίζεται)


Δεν υπάρχουν σχόλια: