Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ για τα αγροτικά μηχανήματα



Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία την Έκθεση Van den Burg της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, σχετικά με την πρόταση οδηγίας του Συμβουλίου για την τροποποίηση της οδηγίας όσον αφορά τους μειωμένους συντελεστές φόρου προστιθέμενης αξίας. Η πρόταση εντάσσεται στην προσπάθεια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διασφαλίσει την ισότιμη μεταχείριση των κρατών μελών αλλά και τη μεγαλύτερη διαφάνεια, συνοχή και εύρυθμη λειτουργία της εσωτερικής αγοράς μέσω της εφαρμογής μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.
Στη ψηφοφορία οι Ευρωβουλευτές υπερψήφισαν τροπολογία που κατέθεσε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα μετά από πρωτοβουλία του κ.Μαργαρίτη Σχοινά, μέλους της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία εξασφαλίζει τη δυνατότητα των κρατών μελών να εντάσσουν σε μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ τα αγροτικά μηχανήματα.
Με την απόφαση του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκφράζει την πολιτική του βούληση να στηρίξει την αγροτική οικονομία -ιδιαίτερα στη δύσκολη τωρινή οικονομική συγκυρία- επεκτείνοντας την πρόταση της Επιτροπής για μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ και στον κρίσιμο αυτό τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: