Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από την τελευταία σελίδα του
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ»:

Χθες ψέκασαν και τον Γιώργο. Και έχουμε μπροστά μας μία από τι σπάνιες περιπτώσεις όπου ο βήχας του πολιτικού ηγέτη είναι ισχυρότερος από το λόγο του. Τολμώ να υποθέσω, ότι τα βράδια απογειώνονται αεροπλάνα από την Τανάγρα και, με απόλυτη μυστικότητα, ψεκάζουν όλους τους υπόλοιπους με LSD. Δεν εξηγείται αλλιώς… Αυτό με τον Γιώργο το φοβάμαι. Έτσι και το βρουν αυτό αποτελεσματικό στο ΠΑΣΟΚ, ο Παπακωνσταντίνου και ο Ραγκούσης είναι ικανοί να κυκλοφορούν με ένα φλιτ στο χέρι…


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» της
«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 4 με τίτλο :
«Θετικά»
Ανάσα σε χιλιάδες φορολογούμενους πολίτες αναμένεται να δώσει η χθεσινή σπουδαία απόφαση που έλαβε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας να φέρει διάταξη στη Βουλή, με την οποία απαγορεύει την προσωποκράτηση όσων έχουν χρέη στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία έως και 150.000 ευρώ. Με την νομοθετική ρύθμιση θα αφεθούν ελεύθεροι αρκετοί που κρατούνται για τέτοια αδικήματα.

Από τη στήλη «Εν Ολίγοις…» του
«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 2:
Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος αμέσως μετά την Κυβερνητική Επιτροπή για τη συμμετοχή των κομμάτων στον εθνικό διάλογο για το Λύκειο και το εξεταστικό. Μέχρι σήμερα, έχει δηλώσει ότι δεν θα συμμετάσχει το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ που θέτει εξωπραγματικούς όρους. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος ουσιαστικά κατάφερε να σύρει στον διάλογο τους συνδικαλιστές δασκάλους και καθηγητές, διοργανώνοντας παράλληλα διμερή διάλογο με τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ υπό τον υφυπουργό Ανδρέα Λυκουρέντζο που θα ξεκινήσει στις 16 του μήνα. Ο κ .Σπηλιωτόπουλος διέψευσε τις φήμες για παραίτηση Βερέμη, επανέλαβε ότι στόχος είναι η αποδέσμευση του Λυκείου από τις πανελλαδικές και να δίνονται περισσότερες ευκαιρίες στους υποψηφίους.

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ… ΚΟΥΣ - ΚΟΥΣ» του
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» τελευταία σελίδα με τίτλο :
«Φεύγουν τρεις»
Πολλές είναι οι συζητήσεις που γίνονται για τα νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν με το ευρωψηφοδέλτιο της Ν. δ. , αλλά κυρίως γι αυτούς που θα εγκαταλείψουν τις Βρυξέλλες. ΤΑ έως τώρα δεδομένα είναι τα εξής: Στην περίπτωση που η Ν. Δ. πιάσει στις ευρωεκλογές ένα ποσοστό της τάξης του 33%, θα εκλέξει 7-8 ευρωβουλευτές, με δεδομένο ότι οι έδρες της χώρας μειώνονται από τις 24 στις 22. Αυτοί που φεύγουν σίγουρα είναι τρεις. Ο πρώτος είναι σίγουρα ο επικεφαλής της ευρωομάδας της Ν. Δ. Γιάννης Βαρβιτσιώτης, δεύτερος ο Γιώργος Δημητρακόπουλος , που συμπλήρωσε τρεις θητείες, και τρίτος ο Νίκος Βακάλης. Για τους υπόλοιπους όλα είναι ανοικτά.

Από τη στήλη «ΧΩΡΑ…ΤΑ» της
«ΧΩΡΑΣ» σελ. 11 με τίτλο :
«Απόλυτα υποκινούμενοι»
Πέρα από τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση υπάρχει μια οδυνηρή πολιτική πραγματικότητα που φάνηκε ξεκάθαρα στον Πειραιά αυτό το διήμερο. Ο νομάρχης Μίχας, η νομάρχης Ηρακλείου Σχοιναράκη, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και φυσικά ο ίδιος ο Παπανδρέου όχι μόνο προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν μικροκομματικά το όλο ζήτημα, αλλά το υποκίνησαν ευθέως. Ο Παπανδρέου έλεγε χθες ότι μετά από παρέμβασή του οι Κρητικοί αποφάσισαν να επιστρέψουν στο νησί τους. Αυτό σημαίνει ότι ήταν απόλυτα ελεγχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ και απόλυτα πειθαρχημένοι στο κομματικό πρόσταγμα. Μην ξεχνάμε ότι τρεις μέρες νωρίτερα η Χαριλάου Τρικούπη αποφάσισε να διαγράψει τους ΠΑΣΟΚους αγροτοσυνδικαλιστές που αποχώρησαν από μπλόκο στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: