Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ» του

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 4 με τίτλο :

«Συμπάθειες»

Η εντυπωσιακότερη γυναικεία παρουσία στην τελετή των εγκαινίων ήταν αναμφισβήτητα η σύζυγος του πρωθυπουργού στα λευκά. Κατά την ξενάγηση ήταν συνεχώς μαζί με τον Κάρολο Παπούλια και εντοπίστηκαν σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς να συζητούν χαμηλοφώνως. Υπάρχει αμοιβαία συμπάθεια, μου λένε, κι αυτό δεν κρύβεται. Όπως δεν έκρυψε και ο πρωθυπουργός τη συμπάθειά του στον Μανώλη Μαυρομμάτη, κάνοντάς του ένα… κεφαλοκλείδωμα μόλις τον είδε…

Από τη 2η σελίδα της

«ΒΡΑΔΥΝΗΣ»:

…Π

άντως , στο εσωτερικό πεδίο μπορεί ο πρωθυπουργός να διαμήνυσε από τις Βρυξέλλες ότι είναι εναντίον κινήσεων εντυπωσιασμού (ανασχηματισμός), ωστόσο βουλευτές του κόμματος συνεχίζουν να ζητούν πρωτοβουλίες από το Μέγαρο Μαξίμου για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος. Ενδεικτικές ήταν οι δηλώσεις του πρώην υφυπουργού Γεράσιμου Γιακουμάτου, αλλά και η εκ νέου παρότρυνση για «αυτοκάθαρση» του αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργου Σούρλα, ενώ για ανάγκη επανάκτησης της εμπιστοσύνης των πολιτών στο πολιτικό σύστημα, έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας, Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» της

«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 6 με τίτλο :

«Δύο αλήθειες»

Σ

κληρές αλήθειες τόσο για τους βολεμένους του Δημοσίου , όσο και για το ΠΑΣΟΚ διατύπωσε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέκος Παπαδόπουλος στο πλαίσιο της συνέντευξή τους στο «Έθνος». «Όποιος βγαίνει στη σύνταξη πριν από τα 60 του χρόνια δεν είναι συνταξιούχος, αλλά, εισοδηματίας του Δημοσίου» ανέφερε για τους πρώτους, ενώ για το κόμμα του ομολόγησε ότι «έχει ασθενή επαφή με το μεσαίο χώρο». Κάτι φυσικά που η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν παραδέχεται.

Από τη στήλη «ΑΠΟ…ΚΟΜΜΑΤΑ» του

«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 4 με τίτλο :

«!»

Π

ροσδοκίες του υπουργείου Οικονομικών να εισπράξει ΦΠΑ και φόρους αυτό το καλοκαίρι για πρώτη φορά σε τόσο υψηλά ποσά. Σε λίγες ημέρες θα εκδίδεται στον πελάτη όχι (το συνηθισμένο) δελτίο παραγγελίας αλλά, κανονική απόδειξη. Σε κάθε παραγγελία. Σε κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια και ταβέρνες, ψητοπωλεία και μεζεδοπωλεία, καφετέριες, μπαρ, πιτσαρίες. Οκτώ κατηγορίες- στόχοι.

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ… ΚΟΥΣ - ΚΟΥΣ» του

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» τελευταία σελίδα με τίτλο :

«Μαγιάτικο σενάριο»

Τ

α περισσότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ προβλέπουν πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, με το επιχείρημα ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν επιθυμεί την προσωπική φθορά των νέων οικονομικών μέτρων που επιβάλλει η Κομισιόν στη χώρα μας. Καλό είναι πάντως να μην εκτίθενται γιατί κάποιοι από αυτούς μιλούσαν για κάλπες την άνοιξη ή τον Ιούνιο, αλλά οι μόνες εκλογές που έγιναν ήταν οι ευρωεκλογές. Το νέο σενάριο που κυκλοφορεί θέλει τις κάλπες να στήνονται τον Μάιο του 2010. Οι εμπνευστές του υποστηρίζουν ότι –και ασυμφωνία να υπάρξει στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας- οι ψηφοφορίες θα γίνουν κανονικά και θα διαρκέσουν έως τις αρχές Απριλίου, και μόνον τότε θα αρχίσει επισήμως και η προεκλογική περίοδος.

Από τη 2η σελίδα της

«ΕΣΤΙΑΣ» με τίτλο :

«Ενημέρωσις των επιβατών της ακτοπλοΐας»

Π

ρωτοβουλία για την ενημέρωση των επιβατών της ακτοπλοΐας υλοποιεί το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Σε συνεργασία με την Ένωση Καταναλωτών Ελλάδος, το υπουργείο ξεκίνησε ήδη την διανομή στο επιβατικό κοινό ειδικού ενημερωτικού φυλλαδίου, στο οποίο αναγράφονται τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις επιβατών και μεταφορέων στις τακτικές θαλάσσιες μεταφορές. Τα έντυπα διανέμονται στα μεγάλα λιμάνια της χώρας. Ταυτοχρόνως άρχισε ήδη να διανέμεται ειδικό ενημερωτικό φυλλάδιο για μία σειρά από προϊόντα, τα οποία υποχρεωτικά πρέπει να διαθέτουν, σε προκαθορισμένες τιμές, τα κυλικεία των ακτοπλοϊκών πλοίων εσωτερικών γραμμών, σύμφωνα με τις ισχύουσες αγορανομικές διατάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: