Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ, ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟ

Καταψήφισε την έγκριση κατασκευής ποδηλατόδρομου ύψους 2,7 εκατομμυρίων ευρώ
Επαναφορά του θέματος από τη Δημοτική Αρχή στο Δ.Σ. της προσεχούς Πέμπτης 25/6
Τον καταστροφικό και επικίνδυνο δρόμο του υπονομευτή της προόδου της πόλης αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πως έχει επιλέξει συνειδητά πλέον η αντιπολίτευση.
Δεν εξηγείται διαφορετικά η στάση της να καταψηφίζει ακόμα και μείζονος σημασίας θέματα για το Δήμο, προφασιζόμενη δικαιολογίες που δεν στέκουν στη λογική. Μοναδικός σκοπός και εμμονή τους – όπως ξεκάθαρα διαφαίνεται – είναι να δημιουργούν εμπόδια και να μπλοκάρουν το έργο της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να κρύψουν επιμελώς τη δική τους ένδεια προτάσεων και επιχειρημάτων, ελπίζοντας έτσι σε μικροπολιτικά οφέλη και αδιαφορώντας αν κάνουν κακό στην πόλη και στους πολίτες.
Άλλη μία χαρακτηριστική περίπτωση της ολισθηρής πορείας τους είναι η άρνηση υπερψήφισης στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της έγκρισης κατασκευής ενός σύγχρονου και ασφαλούς ποδηλατόδρομου ύψους 2,7 εκατομμυρίων ευρώ, ο οποίος χρηματοδοτείται πλήρως από το Υπουργείο Μεταφορών και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του ποδηλατόδρομου που ξεκινά από τη Νέα Ερυθραία και καταλήγει στο Χαλάνδρι. Με το έργο αυτό δημιουργείται ασφαλής χώρος για τους ποδηλάτες στα Μελίσσια οι οποίοι θα μπορούν να κυκλοφορούν άφοβα με το ποδήλατο για τις μετακινήσεις ή την αναψυχή τους.
Δυστυχώς όμως, για ακατανόητους λόγους και ερχόμενη σε αντίθεση με τη βασική αρχή της υπηρέτησης των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας, η αντιπολίτευση καταψήφισε την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, λέγοντας «όχι» σε ένα τόσο σημαντικό έργο πνοής για το οποίο η δημοτική αρχή κατάφερε να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση.
Ο Δήμαρχος θέλοντας να δώσει μια ακόμα ευκαιρία στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα, ώστε να μη χαθεί τελικά το έργο, επαναφέρει το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο την προσεχή Πέμπτη 25 Ιουνίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: