Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ JACKSON

ΑΠΟ ΤΟ HELENIC BUSINESS

Κατά 50% αυξήθηκε η διαδικτυακή κίνηση λίγο αφότου η ιστοσελίδα www.tmz.com ανακοίνωσε πρώτη το θάνατο του διάσημου τραγουδιστή Μάικλ Τζάκσον.
Μάλιστα, για αρκετή ώρα το TMZ.com παρουσίασε τεχνικά προβλήματα εξ αιτίας του μεγάλου όγκου χρηστών.
Στην Ελλάδα , πρώτο το Hellenic Business ανακοίνωσε την θλιβερή είδηση στις 00:54 το βράδυ της Πέμπτης με τίτλο:
Πέθανε ο Michael Jackson

Προβλήματα παρουσίασε και η ιστοσελίδα των LA Τimes, ενώ εκατοντάδες παράπονα δέχτηκε το Google, καθώς πολλοί χρήστες δεν μπορούσαν να μπουν στην κατηγορία News.
Εκπρόσωπος της εταιρίας Google επιβεβαίωσε πως για περίπου μισή ώρα, η κατηγορία Google News είχε πρόβλημα σχετικά με τις αναζητήσεις για τον Μάικλ Τζάκσον.

Παράλληλα, την ώρα που οι ιστοσελίδες μεγάλων διεθνών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης περνούσαν ως έκτακτη είδηση το γεγονός ότι ο βασιλιάς της ποπ μεταφέρεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο, εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου μέσω Facebook, Twitter, My space και άλλες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και χιλιάδες bloggers είχαν ήδη ανακοινώσει την τραγική είδηση για το θάνατό του.
Αυτό βέβαια, είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλη σύγχυση, καθώς δεν μπορούσε να επιβεβαιωθεί τι ήταν αλήθεια και τι όχι.

Το θάνατο του τραγουδιστή επιβεβαίωσαν τελικά η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Los Angeles Times και στη συνέχεια το Associated Press.
Λίγο αργότερα έγινε και η πρώτη τηλεοπτική ανακοίνωση, από τα δίκτυα CBS και ABC.
Μετά από λίγα λεπτά μετά, άλλαξε και η σχετική σελίδα στη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια Wikipedia, που πλέον δίπλα στην ημερομηνία γέννησης, αναφέρεται και η ημερομηνία θανάτου.
Στο μεταξύ, ελάχιστη ώρα μετά την πρώτη ανακοίνωση, το Τwitter και το Facebook γέμισαν μηνύματα σχετικά με το θάνατο του τραγουδιστή, ενώ οι φαν του, γέμισαν με φωτογραφίες του το flickr.

Το Twitter γέμισε ηλεκτρονικά "δάκρυα" και μηνύματα (tweets) σχετικά με το θλιβερό γεγονός. Μάλιστα, κατακλύστηκε από μηνύματα σε τέτοιο βαθμό που πολλοί θαυμαστές του Τζάκσον δυσκολεύτηκαν να "ανεβάσουν" τα μηνύματά τους.
Μεταξύ των διασήμων που επέλεξαν το Twitter για να εκφράσουν τα συλλυπητήρια τους ήταν η Ντεμί Μουρ, ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, η Σερ, η Madona, η Τζέιν Φόντα, η Λίνστει Λόχαν, ο ράπερ P. Diddy και άλλοι.
Στο Facebook έχουν δημιουργηθεί δεκάδες σελίδες αφιερωμένες στη μνήμη του τραγουδιστή, στις οποίες οι θαυμαστές του ανταλλάσσουν μηνύματα.
Παράλληλα, ο θάνατος του Μάικλ Τζάκσον κυριάρχησε και στα περισσότερα διεθνή πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.
Στη βρετανική Guardian ο αρθρογράφος σημειώνει ότι παρά τα τραγικά του ελαττώματα που είχε σαν άνθρωπος, ο Τζάκσον μπορεί να θεωρηθεί ως ο μεγαλύτερος διασκεδαστής της γενιάς του, ο φυσικός διάδοχος του Φρανκ Σινάτρα και του Έλβις Πρίσλεϊ.
"Μόνο ο Πρίσλεϊ, ο Σινάτρα και οι Μπιτλς θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τον Μάικλ Τζάκσον σαν τον πιο επιτυχημένο διασκεδαστή της ποπ μουσικής όλων των εποχών", σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου.
Ενδιαφέρον είναι επίσης και το σχετικό άρθρο της Washington Times. Ο νεαρός τραγουδιστής εμφανίστηκε σε μία στιγμή που η μαύρη Αμερική αναζητούσε απεγνωσμένα μία ταυτότητα στην τέχνη, γράφει η εφημερίδα και καταλήγει σημειώνοντας ότι παρά τη μεταμόρφωσή του, οι έγχρωμοι δεν σταμάτησαν ποτέ να τον αγαπούν.
ΑΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια: