Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ» των

«ΝΕΩΝ» σελ. 5 με τίτλο :

«ΣΥΝ- Πρόεδρος όλων…»

Διερευνητικές επαφές με στελέχη της Ανανεωτικής Πτέρυγας του ΣΥΝ είχε χθες ο Αλέξης Τσίπρας. Αρμόδια πηγή με ενημερώνει ότι ο Αλέξης είδε τον Φώτη Κουβέλη και τον Δημήτρη Παπαδημούλη. Στο μοτίβο του Δημήτρη Σιούφα που είχε δηλώσει πρόεδρος «όλων των πτερύγων της Βουλής», ο Αλέξης τους διεμήνυσε ότι θέλει να είναι πρόεδρος ολόκληρου του κόμματος και όχι του Αριστερού Ρεύματος. Μου φαίνεται ότι ο Αλέξης αναζητά συμμάχους. Νωρίτερα, ο Αλέξης ήταν ανάμεσα στους αποδέκτες μηνύματος –SMS- για να πάρει μέρος στη διαδήλωση υπέρ του Αλέκου Αλαβάνου. Μετά την αρχική έκπληξη μετέβη στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ όπου και ελήφθη απόφαση στην οποία αναφέρεται ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες (σ. σ. :η διαδήλωση) δεν ταιριάζουν στην Αριστερά! Προφανώς υπάρχουν καλές και κακές διαδηλώσεις….

Από την 1η σελίδα της

«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» με τίτλο :

«Για δύο κακουργήματα- Σε απολογία ο Θ. Τσουκάτος»

Σ

ε απολογία για δύο κακουργήματα σε σχέση με τα μαύρα ταμεία της SIEMENS καλείται αύριο Πέμπτη ο άλλοτε «στρατηγός» του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Τσουκάτος. Η κλήση αφορά ποσό ενός εκατομμυρίου μάρκων, το οποίο ο ανακριτής συνδέει με τη σύμβαση του ΟΤΕ. Εν τω μεταξύ και 5ος χρηματιστής βρίσκεται πίσω από τον λογαριασμό «Ακρόπολις», μέσω του οποίου εκτιμάται πως έφθασαν τα χρήματα στον κ. Μιχάλη Χριστοφοράκο , πριν και μετά τις εκλογές του 2000.

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ» της

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 8 με τίτλο :

«Τρώγοντας…»

Κ

άτι ο απολογισμός των ευρωεκλογών, κάτι η προετοιμασία για τις εθνικές, κάτι οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, δουλεύουν στο φουλ οι κομματικοί μηχανισμοί. ΣΕ ορισμένα εστιατόρια – στέκια, όπως το Πάρκο Ελευθερίας, δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής, οι συνάξεις βουλευτών, υπουργών, αρχηγών και λοιπών του χώρου έχουν αποκτήσει ρυθμό παρέλασης. Τη μια βραδιά ομάδα βουλευτών της Ν. Δ., την άλλη η «ομάδα» Ευάγγελου Βενιζέλου, την τρίτη ο Κώστας Σημίτης και λίγο παραπέρα ο Θεόδωρος Πάγκαλος. «Άργησε, αλλά πήγε», ήταν η ατάκα για το πέρασμα του κ. Πάγκαλου από το τραπέζι του πρώην πρωθυπουργού, ενώ για το μεγάλο τραπέζι των Βενιζελικών έπαιξαν πολλές ερμηνείες: «Να που κυλάει το ρεύμα», η μία. «Μπα, μοιράζουν τον Συνασπισμό», η άλλη.

Από την 3η σελίδα του

«ΕΘΝΟΥΣ» με τίτλο :

«Καυτή πατάτα»

Α

κούσαμε δηλώσεις καταδίκης, δηλώσεις αλληλεγγύης, ανησυχίας και προβληματισμού από το ΠΑΣΟΚ για το λουκέτο στον «Ελεύθερο Τύπο» και τις επιπτώσεις που προκαλεί στον κλάδο των μέσων ενημέρωσης. Δεν έχουμε όμως, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, καμία συγκεκριμένη πρόταση για την αντιμετώπιση της γενικευμένης κρίσης που πλήττει τον εγχώριο Τύπο. Τι να υποθέσει κανείς; Ότι το θέμα δεν τους απασχολεί; Ότι σκοπεύουν να ασχοληθούν με αυτό όταν θα γίνουν κυβέρνηση; Ή μήπως ότι η «πατάτα» είναι καυτή για να την πιάσουν στα χέρια τους;

Από τη στήλη «Τα μάθατε τα νέα;» του

«ΒΗΜΑΤΟΣ»:

…Μ

έσα σε όλα και η προκήρυξη που απέστειλε η «Σέχτα Επαναστατών» στην εφημερίδα τα «Νέα», με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Νεκτάριου Σάββα. Όπου μεταξύ άλλων, αναφέρεται: «Θα χτυπάμε όλους τους κυρίαρχους μηχανισμούς, τους θεσμικούς φορείς και τα πληρεξούσια άτομα». Όλους; Δεδομένου ότι άπασα η Ελλάδα αποτελείται από κυρίαρχους μηχανισμούς, θεσμικούς φορείς και πληρεξούσια άτομα, δεν αφήνουν κανένα απ έξω….

Από τη στήλη «ΡΗΣΕΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ» της

«ΑΥΓΗΣ» τελευταία σελίδα:

Σ

υγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον αδικοχαμένο συνάδελφό τους πραγματοποίησαν χθες αστυνομικοί έξω από τη ΓΑΔΑ. Ο τρόπος δολοφονίας του 41χρονου αστυνομικού αλά και τα άλλα περιστατικά των νεκρών αστυνομικών εν υπηρεσία, δικαιολογούν την αντίδραση των συναδέλφων τους. Οι ίδιοι διαμαρτύρονται συχνά ότι θα περίμεναν από τις πολιτικές δυνάμεις να διαδηλώσουν κατά της τρομοκρατίας. Αυτό το αίτημα θα ήταν πολύ πιο διεισδυτικό στην κοινή γνώμη εάν οι ίδιοι οι αστυνομικοί είχαν φροντίσει να διαδηλώσουν όταν κάποιοι συνάδελφοί τους δολοφονούσαν δεκαπεντάχρονους ή εκτρέπονταν σε άλλες ακρότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: