Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη 2η σελίδα της

«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» με τίτλο :

«Ανασχηματισμός;»

Ε

ισηγήσεις από υπουργούς ,βουλευτές και στελέχη δέχεται ο πρωθυπουργός, για να αναλάβει πρωτοβουλίες που θα δείχνουν ότι ελήφθη εν τοις πράγμασι το μήνυμα των εκλογών. Οι άμεσες αλλαγές, σύμφωνα με τους υποστηρικτές τους, θα δώσουν το σαφές στίγμα του πρωθυπουργού προς την κοινωνία τόσο για την εκλογική αποτυχία όσο και για την επιχείρηση ανασύνταξης, καθώς και την προσφυγή στις κάλπες το επόμενο Φθινόπωρο. Η άποψη αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες της «Β», υποστηρίζεται κατά βάση από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά, ο οποίος είχε μυστική συνάντηση με τον πρωθυπουργό την περασμένη εβδομάδα στο γραφείο του κ. Καραμανλή στην οδό Λυκαβηττού.

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» της

«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 7 με τίτλο :

«Παιχνίδια «συνδικαλιστών» εις βάρος κυβέρνησης και αγροτών»

Έ

ξω φρενών είναι η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με την τακτική που ακολουθούν οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών ως προς την υποχρέωση που έχουν να παράσχουν οικονομική κάλυψη στην υποβολή των αιτήσεων για τα δικαιώματα των αγροτών, στη βάση της τροπολογίας που πέρασε πριν από λίγους μήνες στη Βουλή ο υφυπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο οποίος σήμερα αναμένεται να απαντήσει και σε ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για το θέμα. Σημειωτέον ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει χρηματοδοτήσει τη σχετική δαπάνη, καταβάλλοντας 20 εκατομμύρια ευρώ στην ΠΑΣΕΓΕΣ, η οποία με τη σειρά της έπρεπε να διοχετεύσει τα χρήματα στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, προκειμένου να απαλλαγούν οι αγρότες από την οικονομική επιβάρυνση για την υποβολή αιτήσεως για τα δικαιώματά τους. Φαίνεται όμως ότι τα κράτησαν και ζητούν από τους αγρότες να πληρώσουν για την υποβολή της επίμαχης αίτησης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτή η πρακτική, που αν μη τι άλλο συνιστά υπονόμευση των αποφάσεων του υπουργείου, αποτέλεσε μέρος της χθεσινοβραδινής σύσκεψης υπό την προεδρία του Σωτήρη Χατζηγάκη.

Από την 3 σελίδα του

«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου}:

Π

άλι η κυβέρνηση φταίει και για το κλείσιμο του «Ελεύθερου Τύπου» κραυγάζουν τα «παπαγαλάκια» και η «μαύρη» προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ! … Και ζητούν να λύσει το πρόβλημα ο… Καραμανλής! Δεν μας λένε όμως τι προτείνουν. Ν α συνεχίσει τη λειτουργία του ο Όμιλος και να πληρώνει το Ελληνικό Δημόσιο τις ζημιές – περίπου 70 εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο; (Απάντηση βέβαια, μην περιμένετε….)

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ… ΚΟΥΣ - ΚΟΥΣ» του

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» τελευταία σελίδα με τίτλο :

«Η Λιάνα με κουκούλα»

Γ

ια πολλά μπορεί να κατηγορήσει κανείς τη Λιάνα Κανέλλη, αλλά το σίγουρο είναι ότι την τέχνη της επικοινωνίας την κατέχει και μάλιστα καλά. Και το απέδειξε στη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής, όπου άρχισε η συζήτηση του νομοσχεδίου για την ιατροδικαστική υπηρεσία στο οποίο έχει περιληφθεί και η διάταξη για τις κουκούλες. Η βουλευτής του ΚΚΕ ανέβηκε στο βήμα φορώντας μια ζακέτα που είχε κουκούλα, με την οποία φρόντισε να καλύψει το πρόσωπό της για να εκφράσει την αντίθεσή της στη ρύθμιση. Όπως εξήγησε, εάν η κάμερα παίρνει κάποιον από πίσω ή από τα πλάγια δεν υπάρχει αλλοίωση του προσώπου, κάτι που, όπως γίνεται αντιληπτό, θα οδηγήσει σε τραγελαφικές καταστάσεις.

Από τη στήλη «ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ» της

«ΕΣΤΙΑΣ» σελ. 3 τίτλο :

«Συζήτησις στη Βουλή του νόμου περί ευθύνης υπουργών»

Ά

ρχισε χθες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η συζήτησις, για την αλλαγή του νόμου «περί ευθύνης υπουργών». Αν και η Κυβέρνησις διαθέτει τέσσερις εναλλακτικές προτάσεις, εν τοούτοις δεν τις έχει ακόμη καταθέσει, καθώς θέλει πρώτα να ακούση τις προτάσεις των υπολοίπων κομμάτων επιδιώκοντας να υπάρξη η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεσις. Όλα τα κόμματα εσημείωσαν την ανάγκη αλλαγής του νόμου, με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας στο δημόσιο πολιτικό βίο. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Απ. Σταύρου, οι προτάσεις της Κυβερνήσεως θα κατατεθούν κωδικοποιημένες την ερχόμενη Τρίτη. Η κυριώτερη εξ αυτών είναι η συγκρότησις, μετά από κλήρωση, ενός Τριμελούς Δικαστικού Οργάνου, με συμμετοχή ενός Αρεοπαγίτη που θα προεδρεύη και δύο εφετών, το οποίο θα έχη συγκεκριμένη χρονική διάρκεια ενός ή δύο ετών. ΣΕ αυτό το Όργανο θα παραπέμπονται όλες οι δικογραφίες που θα φθάνουν στην Βουλή για να τις εξετάση και να αποφανθή εάν συντρέχουν ή μη, οι λόγοι για παραπομπή. Πρόθεσις της Κυβερνήσεως είναι να ψηφισθή η αλλαγή του νόμο από το πρώτο Θερινό Τμήμα της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: