Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ...ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ

Τελικά έχει καταλήξει να μιλάμε για επιδημία παραιτήσεων αλλά χωρίς όμως να παραιτούνται. Τελευταία, δείχνοντας τις ευαισθησίες τους κάποιοι πολιτικοί δηλώνουν παραίτηση αλλά μετα από λίγες ημέρες την ανακαλούν ισχυριζόμενοι διάφορα.
Έχουμε την άποψη οτι όταν δηλώνεις οτι παραιτείσαι σημαίνει οτι δεν συμφωνείς με το σύστημε (με τη γενικότερη αλλά και την ειδικότερη άποψη), το έχεις σκεφτθεί και κατέληξες οτι τελικά όχι μ΄νο δεν συμφωνείς αλλά και προβλέπεις οτι δεν πρόκειται να διορθωθεί τίποτα. Αυτό σημαίνει παραίτηση. Και είναι ικανότητα να μπορείς να προβλέπεις οτι δεν μπορεί να γίνει τίποτα αλλα είναι και ευαισθησία και ξεκαθάρισμα των θέσεών σου.
Εδώ τίποτα απ' αυτά δεν συμβαίνουν. Παραιτούνται κι επειδή έπεσαν κάποιοι πάνω αλλάξαμε λες και θα αλλάξει το σύστημα και διορθώνονται όλα.
Ο Ντε Γκώλ είχε παραιτηθεί και πήγε σπίτι του. Τον κάλεσαν όμως όταν διαπίστωσαν την αδυναμία τους οι υπόλοιποι να συμφωνήσουν και αναγνωρίζοντας τις αρετές του ηγέτη το κάλεσαν. Κι εκείνος επέστρεψε λέγοντας οτι το κάνει για την πατρίδα του και όχι για το σύστημα.
Η κρίση και η σύγκριση δική σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: