Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΛΕΝΟΝ ΚΑΙ ΕΛΒΙΣ Ο ΜΑΙΚΛ

ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΟΚΤΙΚΟ

Για έναν ακόμη λόγο θα μείνει στην ιστορία ο Μάικλ Τζάκσον, oι μετά θάνατον πωλήσεις του οποίου ξεπέρασαν αυτές του Έλβις Πρίσλεϊ και του Τζον Λένον.
Aυτό αναφέρει σημερινή ανακοίνωση της μεγάλης αλυσίδας δισκοπωλείων HMV, η οποία κάνει λόγο για πρωτοφανή ζήτηση των τραγουδιών του βασιλιά της ποπ...

Ο διευθύνων σύμβουλος της HMV, Σίμον Φοξ, επιβεβαίωσε ότι οι πωλήσεις των singles και των albums του εκλιπόντος αστέρα έχουν ξεπεράσει ακόμη και τις πωλήσεις των δίσκων του Έλβις Πρίσλεϊ μετά το θάνατό του το 1977 και του Τζακ Λένον το 1980.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της HMV, συνολικά στον κλάδο έχουν πουληθεί την τελευταία εβδομάδα περί τις 125.000 άλμπουμ. Στην επίσημη κατάταξη (chart) της Κυριακής, πέντε από τα άλμπουμ του Μάικλ Τζάκσον ανήλθε στην ιεραρχία, με πρωταγωνιστή το Thriller –το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι μεταθανάτιες πωλήσεις του Τζάκσον έχουν ξεπεράσει τα 10 εκατ. λίρες. Το ερώτημα που τίθεται είναι ποιος θα εισπράττει τα πνευματικά δικαιώματα από την πρωτοφανή εκτίναξη των πωλήσεων.

Σε σημερινό της δημοσίευμα, ωστόσο, η The Wall Street Journal αναφέρει ότι σε προσχέδιο διαθήκης του 2002, ο Μάικλ Τζάκσον μοίραζε την περιουσία του στη μητέρα του, τα παιδιά του και σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, εξαιρώντας από αυτήν τον πατέρα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: