Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ» των
«ΝΕΩΝ» σελ. 5 με τίτλο :
«Βρήκαν ρουσφέτι!»
Πολύ έχει θορυβήσει τους Τούρκους η απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων που αναγνώρισε τη δικαιοδοσία των κυπριακών δικαστηρίων να αποφασίζουν για υποθέσεις καταπάτησης περιουσιών στα κατεχόμενα. Τώρα φθάνουν στο σημείο να κατηγορούν την Κυπριακή Δημοκρατία ότι πέτυχε την ευνοϊκή απόφαση στην υπόθεση Όραμς επειδή είχε κάνει ρουσφέτι στον Έλληνα δικαστή Βασίλειο Σκουρή! Το ρουσφέτι, σύμφωνα με την εφημερίδα «Χουριέτ», είναι το παράσημο που του είχε απονείμει το 2006, ο τότε πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος. Όσα δεν φτάνει η αλεπού….

Από την 1η σελίδα της
«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» με τίτλο :
«{Κύριο άρθρο}- Τα αυθαίρετα»
Η αυθαίρετη δόμηση είναι ένα έγκλημα με πολλούς ενόχους. Οι νόμοι πλεονάζουν, αλλά δεν εφαρμόζονται. Τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας – όπου υπάρχουν- κατά κανόνα, αδιαφορούν. Επιπλέον, κυριαρχεί μια αντίληψη που κατασκευάζει συνεχώς νέες γενιές αυθαιρέτων. Όλοι ξέρουν ότι αργά ή γρήγορα, κάποια κυβέρνηση θα χρειασθεί την ψήφο τους και τα αυθαίρετά τους χτίσματα θα νομιμοποιηθούν. Αυτή η αντίληψη πρέπει να αλλάξει με την αυστηρή εφαρμογή των νόμων. Παράλληλα , όμως, χρειάζεται δέσμη μέτρων. Η γάγγραινα της αυθαίρετης δόμησης πρέπει να σταματήσει. Ακρωτηριάζει τη χώρα και πλήττει τη βαριά βιομηχανία της που είναι ο τουρισμός.

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ» της
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 8 με τίτλο :
«Τι θα δει ο επίτροπος»
Τ0 πρόγραμμα του επιτρόπου Ζακ Μπαρό στην Ελλάδα την προσεχή εβδομάδα περιλαμβάνει επίσκεψη και στο κέντρο της Αθήνας (Ομόνοια, Μεταξουργείο, Εφετείο κ. λ. π. ) για να δει την εξαθλίωση των μεταναστών στο κέντρο της πρωτεύουσας. Αυτά, μετά τον Κυπρίνο του Έβρου και τη Σάμο, που επίσης θα επισκεφθεί ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Γι αυτό και οι αστυνομικές Αρχές, κάθε άλλο παρά επιδίδονται σε επιχειρήσεις – σκούπες λαθρομεταναστών, τουλάχιστον για την ώρα. Τα μεγάλα μαζέματα προγραμματίζονται καταμεσής του Αυγούστου, όταν ίσως είναι έτοιμα και τα στρατόπεδα προσωρινής κράτησης.

Από τη στήλη «ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ» του
«ΕΘΝΟΥΣ» σελ. 10 με τίτλο :
« «Τελεία και παύλα» »
Στο ΠΑΣΟΚ θέλουν να πιστεύουν πως ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση της Siemens δεν θα…τολμήσει να προφυλακίσει τον Θ. Τσουκάτο. Δια παν ενδεχόμενο, βέβαια, η αξιωματική αντιπολίτευση λαμβάνει και τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας. «Ο κ. Τσουκάτος, όπως γνωρίζετε, βρίσκεται εκτός ΠΑΣΟΚ, μετά από μία απόφαση που πήρε ο πρόεδρος του Κινήματος, έως ότου υπάρξει η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης»,δήλωσε χθες ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Και διευκρίνισε με κατηγορηματικό ύφος: «Εμείς κάναμε έλεγχο, δεν προέκυψε καμιά εισροή χρημάτων , όπως αυτή την οποία περιγράφει. Τελεία και παύλα»…..

Από τη στήλη «Τα μάθατε τα νέα;» του
«ΒΗΜΑΤΟΣ» σελ. 2 :
…Άσχετο, αλλά την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ Γ. Σουφλιάς θα ανακοινώσει τα ακριβή ποσά που θα πληρώσουμε για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων. Γιατί μπορεί το κράτος να φροντίζει να μην πάθουμε καρκίνο από το τσιγάρο, κάνει όμως ό,τι μπορεί για να πάθουμε έμφραγμα από τις νέες οφειλές μας, που διαδέχονται η μία την άλλη. Επειδή, λοιπόν, μας περιμένει πολλά εμφράγματα, μας κάνει ένα χρήσιμο δωράκι: από το φορολογητέο εισόδημά μας, θα εκπίπτουν οι αμοιβές των γ ιατρών… Αχρείαστοι να ‘ ναι….

Δεν υπάρχουν σχόλια: