Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ» των

«ΝΕΩΝ» σελ. 5 :

Εντάξει, οι διακοπές τελειώνουν οσονούπω. Αλλά το αν θα γίνουν πρόωρες εκλογές, όχι, δεν είναι κάτι που δεν θα ανατρέψει προγράμματα και σχεδιασμούς. Ας πούμε, στο πρόσφατο τραπέζι με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου δέχθηκε μια πρόσκληση. Ο Έκτωρ Νασιώκας του εκμυστηρεύθηκε ότι είναι ορειβάτης και κάθε χρόνο ανεβαίνει στον Μύτικα του Ολύμπου. Τον κάλεσε μάλιστα να ανέβουν φέτος μαζί. Ο Παπανδρέου δέχθηκε – «αρκεί να μη γίνουν εκλογές.

Από την 1η σελίδα της

«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» με τίτλο :

«ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ- Η αβεβαιότητα»

Η

κυβέρνηση και η κεντροδεξιά παράταξη κάνουν μεγάλη ζημιά στα συμφέροντά τους με την παρατεταμένη αβεβαιότητα γύρω από το αν θα προκηρυχθούν σύντομα….αιφνιδιαστικές εκλογές. Η εικόνα μιας κυβέρνησης και ενός κόμματος που βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης δεν είναι ό,τι καλύτερο. Εδικά όταν οι υποθέσεις του κράτους, οι οποίες αναμένουν τη λύση τους, είναι εξαιρετικά σοβαρές. Το ΠΑΣΟΚ άνοιξε ασφαλώς την πόρτα της αβεβαιότητος με τη στάση του για την επανεκλογή του κ. Παπούλια, αλλά τώρα η κυβέρνηση έχει επιδεινώσει την κατάσταση. Η οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου δεν μπορεί να είναι όμηροι οποιασδήποτε αναποφασιστικότητος. Γι αυτό είναι ανάγκη να ανακοινωθούν πάραυτα οι όποιες αποφάσεις του πρωθυπουργού.

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ» της

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 8 με τίτλο :

«Πολυφωνία»

Μ

ε δύο (!) χωριστές ανακοινώσεις τοποθετήθηκε το ΠΑΣΟΚ στις χθεσινές εξαγγελίες του κ. Σουφλιά για τους αυτοκινητοδρόμους της Αττικής. Η πρώτη από τον Γιάννη Μαγκριώτη, αρμόδια για τα δημόσια έργα, και τον Γιάννη Μανιάτη, εισηγητή επί θεμάτων του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ, που ζητάει νέους σχεδιασμούς με βάση την κατάσταση που δημιούργησαν οι πυρκαγιές, σε συνδυασμό με την επικαιροποίηση του Ρυθμιστικού. Αμφισβητεί μάλιστα και τα κυκλοφοριακά στοιχεία των προβλεπόμενων έργων. Η δεύτερη προέρχεται από τον Σπύρο Κουβέλη, αρμόδιο για θέματα περιβάλλοντος, που έδωσε τη δική του, πιο συναισθηματική προσέγγιση. Η διπλή τοποθέτηση δεν συνιστά, βεβαίως διγλωσσία, αλλά δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Άρχισαν τα «όργανα» και μάλιστα πριν προκηρυχθούν οι εκλογές;

Από τη στήλη «ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ» του

«ΕΘΝΟΥΣ» σελ. 11 με τίτλο :

«Διαρροές … εκ του πονηρού»

Φ

αίνεται πως κάποιοι στην Κουμουνδούρου θέλουν να εμπλέξουν και το ΠΑΣΟΚ στις εσωκομματικές τους αντιπαραθέσεις. Χθες κυκλοφόρησε η φήμη πως ο Γ. Παπανδρέου συνομίλησε με τον Α. Τσίπρα. Η Ιπποκράτους, μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό, διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπήρξε η συγκεκριμένη επικοινωνία. «Μάλλον κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να μας εμφανίσουν ότι παρεμβαίνουμε για τις δικές τους σκοπιμότητες», έλεγαν χαρακτηριστικά οι συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και ξεκαθάριζαν ότι «δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να εμπλακούμε στα εσωτερικά άλλου κόμματος… «.


Από τη στήλη «Τα.. μάθατε τα νέα;» του

«ΒΗΜΑΤΟΣ» σελ. 2:

….Κ

αι μιας και βρισκόμαστε στον κόσμο του κ. Παπαθανασίου, μάθετε ότι το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να εφαρμόσει νέο τρόπο καταβολής του ΦΠΑ. Επιτρέποντας την εξόφληση του 70% του ποσού σε δύο μηνιαίες δόσεις, ώστε να διευκολύνει τις επιχειρήσεις να αντεπεξέλθουν στην υποχρέωση απόδοσης ΦΠΑ ειδικά σήμερα, που λόγω της διεθνούς οικονομικής ύφεσης η αγορά αντιμετωπίζει προβλήματα μειωμένης ρευστότητας. Μήπως κατά βάθος είναι πιο πονόψυχος απ’ ό,τι τον νόμιζα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: