Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 9 με τίτλο :


«Σαμαράς: Τέλος στα ψευτοδιλήμματα – «Δημοψήφισμα είναι μόνο οι εκλογές»»


«Δεν είμαστε όλοι το ίδιο, εμείς είμαστε εδώ για να ανοίξουμε νέους δρόμους για την Ελλάδα», διαβεβαίωσε χθες από το Βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ν. Δ. Αντώνης Σαμαράς. Αποστασιοποιημένος από το κλίμα της άγονης αντιπαράθεσης που θέλησε να καλλιεργήσει όλο αυτό το διάστημα ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Ν .Δ. είπε πως «δεν βρίσκομαι εδώ για να αντιδικώ με τον πρωθυπουργό. Αλλά για να βοηθώ». Αναφερόμενος στην κριτική ότι δήθεν δεν παρέχει συναίνεση στην κυβέρνηση, ο Α. Σαμαράς είπε πως «δεν βρίσκομαι εδώ για να προσυπογράφω εύκολες δήθεν «λύσεις» που συνήθως είναι βολικές υπεκφυγές. Αλλά για να αναζητήσουμε αληθινές λύσεις , που θα βγάλουν τη χώρα από την τραγική θέση στην οποία βρίσκεται. Αυτό έκανα. Κι αυτό θα συνεχίσω να κάνω», σημειώνοντας όμως ότι «δεν θα δεχθεί ψέματα, ύβρεις και προπαγανδιστικές στρεβλώσεις των θέσεών μας» . «Εάν η στάση της Ν. Δ. απέναντι στο Μνημόνιο ήταν η ίδια με αυτή της κυβέρνησης, σήμερα δεν θα υπήρχε ελπίδα σε αυτόν τον τόπο», είπε ο πρόεδρος της Ν. Δ. και κάλεσε τον πρωθυπουργό να μην είναι τόσο ενδοτικός με την Τρόικα, αλλά να διεκδικεί και να διαπραγματεύεται. Περιθώρια υπάρχουν…., ειδικά τώρα που αλλάζει η ευρωπαϊκή συμπεριφορά «του «αυταρχικού πατέρα» που μαστιγώνει τα παιδιά του…». Ο κ. Σαμαράς για μια ακόμα φορά υπογράμμισε ότι «συναίνεση στο λάθος δεν δίνει αλλά παρέχει συναίνεση στη διόρθωση του λάθους», αποσαφηνίζοντας πως «από αυτή θα έχετε όση θέλετε…». Ο κ. Α. Σαμαράς υπογραμμίζοντας την υπεύθυνη στάση της Ν. Δ. έναντι του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι «εμείς είπαμε «ναι» την περασμένη Τετάρτη όταν μας ζήτησε ο πρωθυπουργός συναίνεση για επαναδιαπραγμάτευση. Την ώρα μάλιστα που η Νέα Δημοκρατία περνάει μπροστά στις δημοσκοπήσεις… « και αναρωτήθηκε εάν «θα το έκανε αυτό ποτέ το ΠΑΣΟΚ; Ούτε μία στο εκατομμύριο…». Ο πρόεδρος της Ν. Δ. κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να σταματήσει τα ψευτοδιλήμματα , ΄πως αυτά που ακούμε για δημοψήφισμα το φθινόπωρο, λέγοντας πως «δημοψήφισμα για ποιο πράγμα; Με ποιο ερώτημα; Έτσι γενικώς και αορίστως;». «Δεν μπορεί», είπε ο πρόεδρος της Ν .Δ., «΄’όταν ο κόσμος είναι απελπισμένος και ήδη η απελπισία ξεχειλίζει στις πλατείες και γίνεται οργή και εσείς να πιστεύετε ότι θα τους εκτονώσετε με δημοψηφίσματα. Αντίθετα, αυτό που θα πετύχετε, θα είναι να τους εξαγριώσετε, επειδή θα ξέρουν ότι το κάνετε για να τους ξεγελάσετε. Δεν χρειάζεται να κάνετε δημοψηφίσματα, κάντε εκλογές». Κλείνοντας ο κ. Σαμαράς, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό γιατί με όλα που έκανε: «τελευταία, μας βοηθήσατε να δείξουμε και να πείσουμε γι αυτό ακριβώς: Ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι…»


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» σελ. 7 με τίτλο :


«Μπροστά η Ν. Δ. σε δύο γκάλοπ (και μετά τον ανασχηματισμό)»


Ούτε ο ανασχηματισμός έσωσε τον Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ. Στην πρώτη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε μετά τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, από την εταιρεία ALCO για λογαριασμό του REAL FM, επιβεβαιώνεται ότι η Νέα Δημοκρατία προηγείται με διαφορά. Τα ποιοτικά στοιχεία συνεχίζουν να καταγράφουν την κατρακύλα του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου, Να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη δημοσκόπηση της συγκεκριμένης εταιρείας που φέρνει τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται, καθώς σε αυτήν του Μαΐου η διαφορά ήταν 0.3% υπέρ του ΠΑΣΟΚ. Η διαφορά των δύο κομμάτων φτάνει στο 1,7%, ενώ η αποχή είναι στο 15% και οι αναποφάσιστοι στο 9,7%. Συγκεκριμένα, η Ν. Δ. συγκεντρώνει το 21,3% το ΠΑΣΟΚ 19,%.........


-… Στην πρόθεση ψήφου, η ψαλίδα μεταξύ Ν. Δ. και ΠΑΣΟΚ διευρύνεται και φτάνει στο 2,1%. Πιο συγκεκριμένα η Ν. Δ. στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων συγκεντρώνει 27,1%, το ΠΑΣΟΚ 25%...… (αναλυτικά τα ποσοστά και για τα υπόλοιπα κόμματα δημοσιεύονται στο άρθρο της εφημερίδας…).


Το τέλος του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου κατέγραψε μια ακόμη δημοσκόπηση. Και σε αυτήν της GPO που παρουσίασε το MEGA η Νέα Δημοκρατία πετυχαίνει την ανατροπή παρά τον ανασχηματισμό και για πρώτη φορά προηγείται έστω και με μικρή διαφορά του 0,9%. Σε αυτήν μένουν εκτός Βουλής, Οικολόγοι, Το Άρμα Πολιτών, η Δημοκρατική Συμμαχία, ενώ η Δημοκρατική Αριστερά συγκεντρώνει το 3%.


Από τη στήλη «ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ» του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 2 :


Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να παραστεί στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ο πρόεδρος της Ν. Δ. γνωρίζει πως θα δεχθεί νέες πιέσεις από τους Ευρωπαίους αξιωματούχους για συναίνεση στην προσπάθεια της κυβέρνησης, ωστόσο εμφανίζεται βέβαιος ότι θα τους πείσει για την ορθότητα των θέσεών του και την ανάγκη άμεσης αλλαγής της σημερινής οικονομικής πολιτικής στη χώρα μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: