Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ραντεβού κορυφής και φρένο στους κερδοσκόπους

ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑΟΝΛΑΙΝ

Το «τελευταίο του χαρτί» στο πόκερ της Σωτηρίας της χώρας θα παίξει ο Γιώργος Παπανδρέου, αξιοποιώντας το διεθνές κύρος του προκειμένου να πείσει το εσωτερικό ακρωατήριο ότι μπορεί να βγάλει τη χώρα από τις δαγκάνες της διεθνούς κερδοσκοπίας. Ο κ. Παπανδρέου, λίγο πριν παίξει το χαρτί των πρόωρων εκλογών θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ, τη Ρωσία και πιθανότατα και στην Κίνα.



Οι αποκλειστικές πληροφορίες του vimaonline λένε πως πέρα από τις συναντήσεις που θα έχει με τους προέδρους Ομπάμα και Πούτιν, θα συναντηθεί ακόμη σε ξεχωριστές επαφές, στην Ν. Υόρκη με τους εγκεφάλους της ανθελληνικής κερδοσκοπικής σπέκουλας, με στόχο αφενός να βάλει φρένο στα βρόμικα παιχνίδια των οίκων fitsh, moodys, s&p, αφετέρου δε να έχει ένα “εκλογικό” χαρτί δεδομένου πως ελάχιστοι πια είναι εκείνοι που βλέπουν ότι μπορεί να αποφύγει τις εκλογές το προσεχές Φθινόπωρο.


Αυτός ο γύρος επαφών τοποθετείται γύρω στα τέλη του καλοκαιριού, την ώρα που ο κ. Παπανδρέου έχει δώσει σαφείς οδηγίες στους υπουργούς του για σφιχτά χρονοδιαγράμματα δράσης.


Εν τω μεταξύ, “κλειδώνουν” σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες τα ερωτήματα του δημοψηφίσματος που προγραμματίζεται να γίνει το Σεπτέμβρη, 37 χρόνια μετά την τελευταία παρόμοια διαδικασία με την οποία ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, έλυσε δια παντός το Πολιτειακό, και τα οποία θα “φιλτραριστούν” από επιτροπή σοφών. Σύμφωνα με πληροφορίες του vimaonline, τα ερωτήματα που θα μπουν σε ένα ψηφοδέλτιο με «κουτάκια» θα είναι τα εξής. Εκλογή προέδρου της δημοκρατίας από το λαό ή από τη Βουλή. Άρση ή όχι της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.


Αλλαγή του Εκλογικού συστήματος, Γερμανικό Μοντέλο, κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200.


Σύμφωνα με κυβερνητικούς και κομματικούς κύκλους του ΠΑΣΟΚ, το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί είτε προσφύγει ο πρωθυπουργός σε εθνικές εκλογές είτε όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: