Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

.Σόρος: Είμαστε στα όρια μία οικονομικής κατάρρευσης που αρχίζει στην Ελλάδα

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής – κερδοσκόπος Τζορτζ Σόρος αφιέρωσε μεγάλο τμήμα της ομιλίας του στη Βιέννη σε αναφορές στην Ελλάδα. “Βρισκόμαστε στα πρόθυρα μίας οικονομικής κατάρρευσης η οποία αρχίζει, ας πούμε, στην Ελλάδα αλλά μπορεί εύκολα να εξαπλωθεί” είπε ο Σόρος στο πάνελ όπου το κεντρικό θέμα ήταν αν η δημοκρατία βρίσκεται υπό απειλή στην Ευρώπη.



“Βρισκόμαστε στα πρόθυρα μίας οικονομικής κατάρρευσης η οποία αρχίζει, ας πούμε, στην Ελλάδα αλλά μπορεί εύκολα να εξαπλωθεί” είπε ο Σόρος στο πάνελ όπου το κεντρικό θέμα ήταν αν η δημοκρατία βρίσκεται υπό απειλή στην Ευρώπη. “Το χρηματοοικονομικό σύστημα παραμένει εξαιρετικά ευπαθές” είπε. “Οι περισσότεροι συμφωνούμε πως η ευρωπαϊκή κρίση επικεντρώνεται στο ευρώ – είναι ένα είδος χρηματοοικονομικής κρίσης που εξαπλώνεται. Είναι προβλέψιμη. Οι περισσότεροι το αντιλαμβάνονται. Συνεχίζει να μεγαλώνει. Οι αρχές προσπαθούν να αγοράσουν χρόνο. Αλλά ο χρόνος δουλεύει εναντίον τους.”


“Είναι σχεδόν αναπόφευκτο να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός εξόδου από το ευρώ οικονομιών που δεν αντέχουν στο κοινό νόμισμα.”


XrimaNews.gr με πληροφορίες από το Bloomberg

Δεν υπάρχουν σχόλια: