Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Ο Αθλητισμός είναι κομμάτι της Παιδείας

Όλος ο φίλαθλος κόσμος έχει σοκαριστεί από τις πρόσφατες αποκαλύψεις για εμπλοκή παραγόντων του ποδοσφαίρου σε σωρεία υποθέσεων στημένων παιχνιδιών, που δυστυ-χώς αποτελούν μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου.


Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει κάθε είδους παρέμβαση, από όπου και εάν προέρχεται, που σκοπό έχει τον επηρεασμό και την αλλοίωση, με οποιαδήποτε μορφή, αποτελεσμά-των αγώνων.


Τρεις είναι οι εχθροί του Αθλητισμού : Η βία, το ντόπινγκ και τα στημένα παιχνίδια. Ο αγώνας της Πολιτείας πρέπει να είναι συνεχής και να στρέφεται εναντίον και των τριών μέχρι την ολοκληρωτική εξάλειψή τους. Είναι αυτό που περιμένει κάθε γονιός προκειμέ-νου να παροτρύνει τα παιδιά του να ενασχοληθούν ενεργά με τον Αθλητισμό.


Σήμερα, με τη βοήθεια της ΟΥΕΦΑ, έγινε ένα αλλά σημαντικό βήμα για την καταπολέ-μηση της μίας μάστιγας του Αθλητισμού.


Η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη θα αποκαλύψει την αλήθεια και θα οδηγήσει στην παραδειγ-ματική τιμωρία των ενόχων.


Η Νέα Δημοκρατία δηλώνει, για άλλη μία φορά, ότι παραμένει στη διάθεση της Πολιτεί-ας, ώστε με τη συναίνεσή μας, τις προτάσεις μας και με οποιοδήποτε άλλο τρόπο κριθεί σκόπιμο, να συμβάλουμε στη μάχη για την πάταξη και κάθε άλλου φαινομένου που αλ-λοιώνει τη φύση του Αθλητισμού.


Γιατί ο Αθλητισμός, που είναι κομμάτι της Παιδείας και διδάσκει πανανθρώπινες αξίες, ενώνει και δεν πρέπει να κομματικοποιείται. Ο Αθλητισμός είναι το πιο αξιοκρατικό κομμάτι της κοινωνίας, στο οποίο ο κάθε πολίτης μπορεί να συμμετέχει ισότιμα και ανά-λογα με την προσφορά του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: