Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Πάνος Παναγιωτόπουλος: Όχι στο ψευδεπίγραφο «Μακεδο-νικό λεξικό»

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος κατέθεσε χθες ερώτηση προς τον Υπουργό Εξω-τερικών με θέμα τη Σκοπιανή προπαγάνδα στις Βρυξέλλες με το ψευδεπίγραφο «Μακεδονικό λεξικό»


Συγκεκριμένα ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρει:


Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου (βλ. «Ε.Τ.» Τρίτη 21.6.2011) η κυβέρνηση των Σκοπίων στο πλαί-σιο της αλυτρωτικής προπαγάνδας, που ασκεί σε βάρος της Ελλάδος, ενισχύει την παρουσίαση ενός ψευ-δεπίγραφου «Μακεδονικού λεξικού» (!) σε αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


Την πρωτοβουλία για την παρουσίαση του «λεξικού» στην καρδιά της Ευρώπης εμφανίζεται να έχει το γνωστό «Ουράνιο Τόξο» , δηλαδή το «κόμμα» των αυτοαποκαλούμενων «Μακεδόνων» , το οποίο έχει πρωταγωνιστήσει στο παρελθόν και σε άλλες παρόμοιες ενέργειες προπαγάνδας και παραπληροφόρησης σε βάρος της Ελλάδος.


Μάλιστα, το «Ουράνιο Τόξο» εμφανίζεται και ως μέλος του Ευρωπαϊκού κόμματος «Ευρωπαϊκή Ελεύθε-ρη Συμμαχία», από το οποίο λέγεται ότι προέρχονται οι πόροι για την εκτύπωση, έκδοση και κυκλοφορία του συγκεκριμένου ψευδεπίγραφου «λεξικού».


Κατόπιν όλων αυτών:


ΕΡΩΤΑΤΑΙ


Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ


Τι πρόκειται να κάνει για να αναδειχθεί ο ψευδεπίγραφος χαρακτήρας και το απαράδεκτο περιεχόμενο του συγκεκριμένου «λεξικού»;


Πως σκέπτεται να ενεργήσει η Ελληνική κυβέρνηση για να αναδείξει τις σκοπιμότητες που κρύβονται πί-σω από τέτοιες ενέργειες, αποτρέποντας ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και άλλους παράγοντες της Ευρώπης από το να ενισχύουν ή να ανέχονται τέτοιου είδους μεθοδεύσεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια: