Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Αναποτελεσματική φορολογική πολιτική

Η παρουσίαση των στοιχείων για την πορεία των εσόδων του μηνός Μαΐου, επιφέρει το 5ο στη σειρά συνε-χόμενο “ηχηρό ράπισμα” στην αδιέξοδη και αναποτελεσματική φορολογική πολιτική της κυβέρνησης.


Μήνα με το μήνα τα έσοδα καταρρέουν.


Η “μαύρη τρύπα” των εσόδων του Προϋπολογισμού διευρύνεται συνεχώς, “απορροφώντας” όλες τις θυσί-ες και τους κόπους του ελληνικού λαού.


Το άνοιγμα της ψαλίδας έφθασε στα 3,56 δις ευρώ, ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει να κωφεύει στις συνεχείς εκκλήσεις της Νέας Δημοκρατίας για αλλαγή πλεύσης στην οικονομική πολιτική.


Σύμφωνα, με τα οριστικά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών:


- Tα καθαρά έσοδα του πενταμήνου Ιανουαρίου – Μαΐου 2011, αποκλίνουν σταθερά από τον προβλε-πόμενο στον Προϋπολογισμό στόχο κατά 2,16 δις ευρώ ή 11,8%!


- Tα καθαρά έσοδα του πενταμήνου 2011, σε σχέση με το αντίστοιχο πεντάμηνο του 2010 παρουσιά-ζουν υστέρηση κατά 7,1 % ή 1,4 δις. ευρώ, έναντι ετήσιου στόχου για αύξηση κατά 8,5%!


- Τα έσοδα από τους Άμεσους Φόρους μειώθηκαν κατά 7,1% ή 528 εκατ. ευρώ


- Τα έσοδα από Έμμεσους Φόρους μειώθηκαν κατά 7,1% ή 874 εκατ. Ευρώ.


Μέρα με τη μέρα, διαφαίνεται ότι μαζί με την κατάρρευση των εσόδων, σβήνει και κάθε ελπίδα ανάκαμ-ψης.


Έστω και τώρα, η Νέα Δημοκρατία καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει στη λήψη των απαραίτητων οι-κονομικών μέτρων που θα αναχαιτίσουν τον τραγικό κατήφορο της εθνικής μας οικονομίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: