Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Η αξιοποίηση της Πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών για την επίτευξη των στρατηγικών στόχων της Ευρώπης


Για τον ρόλο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στην επίτευξη της αναπτυξιακής στρατηγικής «Ευρώπη 2020» μίλησε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ιωάννης Τσουκαλάς, μέλος της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε σχετική εκδήλωση που διοργανώθηκε στις Βρυξέλλες από την εταιρεία λογισμικού Microsoft και την SME Union, την ένωση μικρομεσαίων επιχειρήσεων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος οργανισμό που αποσκοπεί στη διαμόρφωση μιας φιλικής προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ευρωπαϊκής πολιτικής. Την εκδήλωση παρακολούθησαν περισσότεροι από εκατό εκπρόσωποι εταιρειών πληροφορικής από όλη την Ευρώπη.
Στην εισήγησή του, ο κ.Τσουκαλάς εστιάστηκε στη δυνατότητα της Πληροφορικής να καταστεί «καταλύτης καινοτομίας», επιτρέποντας σε επιχειρήσεις, στο κράτος, αλλά και σε ολόκληρους τομείς της οικονομίας να λειτουργήσουν με ευφυείς και αποδοτικούς τρόπους και να προσαρμοστούν στους ραγδαίους ρυθμούς των σύγχρονων παγκοσμιοποιημένων αγορών.
Σύμφωνα με τον Έλληνα Ευρωβουλευτή,«ο κλάδος της Πληροφορικής έχει αποδείξει πολλές φορές ότι αποτελεί τον μοναδικό βιομηχανικό τομέα που μπορεί άμεσα, κι όχι στο μακρινό μέλλον, να δημιουργήσει νέες, κερδοφόρες αγορές μέσα από καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η παγκόσμια αγορά εφαρμογών για έξυπνα κινητά τηλέφωνα (mobile apps) που ήδη ξεπερνά σε τζίρο τα δέκα δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Σχεδόν το μισό αυτής της αξίας προέρχεται από τους ευρωπαίους καταναλωτές». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: