Από τη στήλη «ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ» των
«ΝΕΩΝ» σελ. 5 με τίτλο :
«Παραμένει ως τον Σεπτέμβριο»
Δεν αναμένονται δραματικές αλλαγές στη βιτρίνα του ΠΑΣΟΚ μετά την 7η Ιουνίου. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παραμένει εκπρόσωπος Τύπου μέχρι το φθινόπωρο. Αν έχουμε εκλογές τον Σεπτέμβριο-κάτι που δεν αποκλείει η Ιπποκράτους- τότε ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου θα παραμείνει ως «σπόουκσμαν». Αν δεν έχουμε βουλευτικές τον Σεπτέμβριο, θα πρέπει να αναζητηθεί κάποιοι πρόσωπο για να αναλάβει τον ρόλο της ενημέρωσης.
Από την πρώτη σελίδα της
«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» με τίτλο :
«{ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ} – Η ευκαιρία»
Οι ψηφοφόροι έδωσαν την Κυριακή το ύστατο, αυστηρό μήνυμα στον πρωθυπουργό .Ορισμένοι τον συμβουλεύουν να το αγνοήσει και να συνεχίσει σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Θα πρόκειται για μοιραίο λάθος. Ο κ. Καραμανλής έχει μπροστά του δύο δρόμους. Η μια επιλογή είναι να ζητήσει σήμερα την παραίτηση όλων των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου και να το ανασυντάξει, χωρίς να υπολογίσει εσωκομματικές φιλίες ή βαρωνίες. Μόνο έτσι θα αλλάξει άμεσα όσους έχουν μερίδιο ευθύνης για την ήττα, τους υπεύθυνους για τη δημόσια ασφάλεια, την επικοινωνία, τον κρατικό μηχανισμό, που ο ίδιος χαρακτήρισε «μεγάλο ασθενή», και τα έσοδα και έξοδα του κράτους. Αν πράγματι τα «αλλάξει όλα» χωρίς συμβιβασμούς και εκπτώσεις και παράλληλα στο Μέγαρο Μαξίμου αποκτήσει συντονιστικό κέντρο και επικοινωνιακό επιτελείο, ο κ. Καραμανλής θα έχει βάλει ένα στοίχημα που μπορεί να κερδίσει. Αν ακολουθήσει την πεπατημένη των παραινέσεων στο Υπουργικό Συμβούλιο και μιας κλασικής ομιλίας στην Κεντρική Επιτροπή, θα έχει χάσει μια ακόμη ευκαιρία. Ίσως την τελευταία.
Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ» της
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 9 με τίτλο :
«Αποχή χωρίς επιρροή»
Ποιά ήταν η λέξη που κυριάρχησε την Κυριακή των εκλογών και την επομένη (χθες); Η αποχή. Φυσικά, σωστά επισημάνθηκε η σημαντική αύξησή της, αλλά ο εκθειασμός, άμεσος ή έμμεσος, αυτής της επιλογής δεν προσφέρει τίποτα. Ακόμη χειρότερα: δίνει στους απέχοντες την ψευδαίσθηση ότι κάνουν κάτι σπουδαίο, ενώ στην ουσία η πράξη τους δεν έχει καμιά επιρροή. Στους απέχοντες εντάσσονται πολλές κατηγορίες (μη) ψηφοφόρων. Και θα ήταν άδικα να τους ονομάσουμε όλους «ιδιώτες» (δηλαδή, ασχολούμενοι με τις δικές τους υποθέσεις») ή «αχρείους» (δηλαδή, άχρηστους), κατά την αρχαιοελληνική έννοια, ΄όπως την καταγράφει ο Θουκυδίδης στον Επιτάφιο του Περικλέους. Όμως, άλλο τόσο εύστοχο είναι να ενισχύουμε την εντύπωση ότι με την αποχή «τιμωρούν» το σύστημα. Ουδέν αληθέστερον, αφού είναι γνωστόν ότι η αποχή, τα λευκά και τα άκυρα δεν υπολογίζονται πουθενά. Οι άλλοι αποφασίζουν…
Από την 3η σελίδα» του
«ΕΘΝΟΥΣ» με τίτλο :
«Δώσε ψήφο πάρε… μπόνους!»
Λοιπόν, ο Γ. Καρατζαφέρης έχει βρει τη λύση για κάθε πρόβλημα – μικρό ή μεγάλο- που απασχολεί τη χώρα. Και, φυσικά, βρήκε ήδη τον ενδεδειγμένο τρόπο προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αποχή των ψηφοφόρων από τις εκλογές. «Η πολιτεία πρέπει να δώσει κίνητρα», είπε χθες στον Real FM), «για παράδειγμα προς νέους ανθρώπους , ότι όποιος έχει ψηφίσει παίρνει μπόνους στο ΑΣΕΠ για την επομένη ημέρα. Εγώ σαν πολιτεία αμείβω τον πιο υπεύθυνο πολίτη!»
Από την 1η σελίδα του
«ΒΗΜΑΤΟΣ» με τίτλο :
«Ή αλλάζει η βουλιάζει!»
Θεαματικές πρωτοβουλίες ζητούν τα κορυφαία στελέχη της Ν. Δ. από τον Πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι αν η κυβέρνηση δεν αλλάξει, θα βουλιάξει! Ο κ. Καραμανλής συγκαλεί σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο με ανοιχτά τα διλήμματα του ανασχηματισμού αλλά και των πρόωρων εκλογών.
Τρίτη 9 Ιουνίου 2009
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου