Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 8 με τίτλο :


«Ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε πρώτος το σύνθημα . Επίθεση στην κυβέρνηση για οικονομία και εργασιακά…»


«Θ έλουμε να ξαναστήσουμε τον τόπο στα πόδια του και όχι να είμαστε απλώς καλύτεροι από τους προηγούμενους». Με αυτή τη φράση ο Αντώνης Σαμαράς, παρουσιάζοντας το βιβλίο της Μαριέττας Γιαννάκου, έστειλε το δικό του μήνυμα για τον τρόπο που θα κινηθεί το επόμενο διάστημα στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εκτιμά πως η κατάσταση στη χώρα είναι πολύ δύσκολη και πως η κυβέρνηση, αδυνατώντας να ανταποκριθεί στα τεράστια προβλήματα της ελληνικής οικονομίας , για τα οποία πλέον φέρει και την αποκλειστική ευθύνη, θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Ένα επιπλέον στοιχείο που δείχνει προς αυτή την κατεύθυνση είναι το γεγονός ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται να κορυφωθούν οι αντιδράσεις και μέσα στο ΠΑΣΟΚ όσον αφορά τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Στη Νέα Δημοκρατία μελετούν το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος και κάνουν λόγο για ανατροπές, οι οποίες μάλιστα δεν επιβάλλονται καν από το μνημόνιο που υπέγραψε το ΠΑΣΟΚ με το ΔΝΤ. Ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας για τα Εργασιακά, (Δ. Βρούτσης) μιλώντας στον «Ε. Τα», κάνει λόγο για βίαιη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων με την παρουσίαση από την κυβέρνηση του Προεδρικού Διατάγματος, καθώς εκτιμά, πως με άλλοθι το μνημόνιο το ΠΑΣΟΚ προχωρά σε ρυθμίσεις που όχι μόνο το υπερβαίνουν αλλά και επιλέγουν μονοδιάστατα τη μείωση του κόστους εργασίας ως προϋπόθεση ανάπτυξης. ( Το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» της


«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 6 με τίτλο :


«ΑΡΝΗΤΙΙΚΑ»


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής καθησύχασε χθες τους δημοσιογράφους και την κοινή γνώμη ότι παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός απουσιάζει στο εξωτερικό εν τούτοις η κυβέρνηση λειτουργεί ούτως ή άλλως. «Υπάρχουν υπουργοί και το έργο της κυβέρνησης προχωρεί», ανέφερε και φυσικά διέψευσε ότι υπάρχει ζήτημα ανασχηματισμού.


Από τη στήλη «ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ» του


«ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ» σελ. 12 με τίτλο :


«Και όμως δεν συνελήφθη»


Ποιός έξυπνος κυβερνητικός παράγων είχε την φαεινή ιδέα να μεταφέρει στα ελληνικά ΜΜΕ την «είδηση» ότι ο φυγόδικος Γιώργος Μπατατούδης, ο μικροεργολάβος που στη δεκαετία του 90 και εί κυβερνήσεων Κ. Σημίτη μεσουράνησε και έγινε «μεγάλος και τρανός» συνελήφθη στην Τρίπολη της Λιβύης; Το έκανε για να στραφεί το ενδιαφέρον στη συνάντηση, που θα είχε μία μέρα μετά ο
πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου με τον Λίβυο ηγέτη Μαουμάρ Γκαντάφι ή σε κάτι άλλο προσδοκούσε; Γιατί ο Γ. Μπατατούδης δεν έχει συλληφθεί. Απλώς είχε υποβάλει αίτημα στην εκεί ελληνική πρεσβεία να του ανανεωθεί το διαβατήριο. Δεν είχε εμφανισθεί ο ίδιος στην πρεσβεία. Κατά τα άλλα εξακολουθεί από ό,τι φαίνεται να διαμένει στην Τρίπολη της Λιβύης, όπου και εργάζεται, λένε οι πληροφορίες, σε ελληνική κοινοπραξία κατασκευής δημοσίων έργων. Η Ιντερπόλ πάντως δεν τον έχει εντοπίσει ακόμη στην φιλόξενη γι αυτόν Λιβύη.


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ» της


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 9 με τίτλο :


«Παλιά αμαρτία»


Όλα τα είχαμε, μια πολιτειακή κρίση μας έλειπε. Δεν έχει περιθώρια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μην υπογράψει ένα κυβερνητικής επιλογής Προεδρικό Διάταγμα. Θα έπρεπε να το είχαν καλοσκεφθεί αυτοί που έκαναν την αναθεώρηση του Συντάγματος το 1986 και αποψίλωσαν τις προεδρικές αρμοδιότητες.


Από την 1η σελίδα της


«ΧΩΡΑΣ» με τίτλο :


«Κρας τεστ με τον τρόμο της κάλπης»


Ηκυβέρνηση τρέμει την αντίδραση των βουλευτών της. Φοβάται την λαϊκή ετυμηγορία και φέρνει ασφαλιστικό και εργασιακό στη Βουλή υπό τον φόβο της καταψήφισης. Ο Γ. Παπανδρέου εκβιάζει ωμά με εκλογές που θα γίνουν με λίστα. Ο Α. Λοβέρδος σύρθηκε σε κάποιες αλλαγές, ανούσιες και για τα μάτια του κόσμου. Όλοι «εκβιάζουν» όλους στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. , ενώ η κοινωνία θυμίζει ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί για τα αντιλαϊκά μέτρα. Ο πρωθυπουργός ελπίζει σε ψήφους της κ. Ντόρας Μπακογιάννη και του ΛΑ. Ο. Σ., ενώ ενέπλεξε και τον πρόεδρο της δημοκρατίας στις αντιλαϊκές του επιλογές. Στον Κ. Παπούλια χθες Καρατζαφέρης – Παπαρήγα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρωθυπουργός έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους πως ακόμα και με λίγες διαρροές θα οδηγήσει τον τόπο σε εκλογές… (το άρθρο συνεχίζεται)

Δεν υπάρχουν σχόλια: