Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Συνεχές το ενδιαφέρον της Νέας Δημοκρατίας για τον Ελλη-νισμό της Διασποράς

Με εντολή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, ο γραμματέας Απόδημου Ελληνι-σμού, καθηγητής κ. Π. Σκανδαλάκης συναντήθηκε, χθες, με τον πρέσβυ της Αυστραλίας στην Αθήνα κ. Jeremy R. Newman. Στη συνάντηση παρίστατο και ο διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Άγγελος Υψηλάντης.



Ο κ. Π. Σκανδαλάκης ανέπτυξε στον Αυστραλό πρέσβυ το συνεχές ενδιαφέρον και τη μέριμνα της Νέας Δημοκρατίας για τον Ελληνισμό της Διασποράς και ιδιαίτερα της Αυστραλίας. Ζήτησε από τον Αυστραλό πρέσβυ να μεταφέρει στην κυβέρνηση της χώρας του, το ενδιαφέρον της Νέας Δημοκρατίας και προσωπι-κά του προέδρου της κ. Αντώνη Σαμαρά, να αποτελέσει -ενόψει των επικείμενων αλλαγών- η Ελληνική γλώσσα μια από τις γλώσσες επιλογής στα Αυστραλιανά σχολεία -Γυμνάσια και Λύκεια- δεδομένου, μάλι-στα, του μεγάλου αριθμού των Αυστραλών υπηκόων Ελληνικής καταγωγής. Το γεγονός αυτό, θα ενδυνα-μώσει ακόμη περισσότερο τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.


Ο Αυστραλός πρέσβυς ευχαρίστησε τον κ. Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία για το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν για τους Έλληνες Ομογενείς που ζουν στην Αυστραλία και υποσχέθηκε ότι θα μεταβιβά-σει στις αρμόδιες Αρχές της χώρας του το αίτημα που του αναπτύχθηκε.


Στον Αυστραλό πρέσβυ επιδόθηκε σχετική επιστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: