Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΟΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 8-9 με τίτλο :


«Νέα Δημοκρατία 8ο Συνέδριο… »


…Ό πως επεσήμανε και ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το Συνέδριο σηματοδότησε το τέλος μιας μακράς περιόδου και την αρχή μιας νέας πορείας της Νέας Δημοκρατίας απαλλαγμένο από τα βαρίδια του παρελθόντος και τας στελέχη που δημιούργησαν πρόβλημα στο κόμμα το περασμένο διάστημα. Την ερχόμενη εβδομάδα ο Αντώνης Σαμαράς θα ανακοινώσει μια νέα δέσμη μέτρων που θα βοηθήσουν στην τόνωση και την ανάπτυξη της οικονομίας με στόχο να περιοριστούν οι επιπτώσεις από τα σκληρά μέτρα του μνημονίου που πλήττουν στο μεγαλύτερο βαθμό τους μικρομεσαίους και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Η βελτίωση των δεικτών της πραγματικής οικονομίας αλλά κυρίως η αποδέσμευση της χώρας από το μνημόνιο., αποτελεί για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας βασική προτεραιότητα. Το μήνυμα αυτό αναμένεται να το μεταφέρει σε όλη τη χώρα, καθώς αμέσως μετά την εκλογή του νέου γραμματέα την Παρασκευή, ο Αντώνης Σαμαράς θα ξεκινήσει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, θέλοντας να αφουγκραστεί τα προβλήματα της κοινωνίας και να βρεθεί δίπλα στους πολίτες που υποφέρουν από τα σκληρά μέτρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. …. ( το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ » της


«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» σελ. 5 με τίτλο :


«Απόλυτη η κυριαρχία του Αντώνη Σαμαρά »


Με λυμένα τα χέρια, μετά και τη χθεσινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τη νέα πολιτική επιτροπή, ο πρόεδρος της Ν. Δ. Ατν. Σαμαράς προχωρεί στην οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος με πρώτο βήμα την εκλογή του νέου γραμματέα και των μελών της νέας Εκτελεστικής Γραμματείας. Για πολλούς, ο πολιτικός χρόνος του προέδρου της Ν. Δ. ξεκίνησε να μετράει μόλις εδώ και λίγες ώρες, με την ολοκλήρωση του 8ου συνεδρίου του κόμματος. Ο κ. Σαμαράς ελέγχει την πλειονότητα των 200 αιρετών μελών της Πολιτικής Επιτροπής – όλοι σχεδόν οι στενοί του συνεργάτες εξελέγησαν, έστω και αν υπήρξαν «αστοχίες»- ενώ έχει ενισχύσει τα ερείσματά του στην κοινοβουλευτική ομάδα και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Έχοντας καταλήξει σε ένα modus Vivendi με τον κ. Δημ. Αβραμόπουλο ο οποίος προορίζεται για αντιπρόεδρος, ο κ. Σαμαράς επιχειρεί να βάλει τη δική του σφραγίδα στο κόμμα. Αυτό θα συμβεί το πρωί της προσεχούς Παρασκευής, με την εκλογή του νέου γραμματέα…… ( το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ» της


«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» τελευταία σελίδα με τίτλο :


«Αντισυνταγματικό»


Ο υπουργός Εργασίας είναι ως γνωστόν Συνταγματολόγος. Εξ ου και γνωρίζει πώς να παραβαίνει το Σύνταγμα! Όχι σε όλες τις περιπτώσεις, βέβαια, καθώς διάφορες διατάξεις του νομοσχεδίου του κρίνονται αντισυνταγματικές. Αντισυνταγματική κρίθηκε η υπαγωγή των δημοσίων υπαλλήλων στο ΙΚΑ. Από την άλλη πλευρά , όμως, συνταγματικός κρίθηκε ο ΛΑΦΚΑ, ο οποίος όμως είχε κριθεί τελεσίδικα αντισυνταγματικός πριν από επτά χρόνια! Πώς συμβαίνει αυτό; Θα σας γελάσω. Η επίσημη εκδοχή είναι ότι έχει αλλάξει «η βάση αιτιολόγησης». Δηλαδή, το θέμα είναι πως το σερβίρεις, καταλάβατε; Κι ο κ. Λοβέρδος ξέρει πώς να το σερβίρει.


Από την 3η σελίδα του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} με τίτλο :


«ΕΞ ΟΙΚΕΙΩΝ…»


«…Απεργιακό τσουνάμι προκαλούν οι βίαιες (και εν ολίγοις άδικες) ανατροπές στο Ασφαλιστικό και Εργασιακό, οι οποίες δρομολογούνται με διαδικασίες – εξπρές από την κυβέρνηση… «Οι αδικίες που χαρακτηρίζουν το νέο καθεστώς είναι περισσότερο εμφανείς σε ό,τι αφορά τους συνεπείς ασφαλισμένους, που έχουν συμπληρώσει πολλά χρόνια υπηρεσίας, αλλά και στους απασχολούμενους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα…» (Από το «Έθνος»)


Από την 3η σελίδα του


«ΕΘΝΟΥΣ» με τίτλο :


«Αναβρασμός»


«Νομίζω ότι η κυβέρνηση στην κοινωνία, είναι πλήρως απονομιμοποιημένη, πολιτικά». Όχι, δεν είναι η άποψη κάποιου εκπροσώπου του ΠΑΜΕ- ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ (και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, παρακαλώ) Σπύρος Παπασπύρος το λέει. Άλλη μια ένδειξη ότι ο χώρος των δημοσίων υπαλλήλων βράζει από οργή για τις περικοπές που έχει επιβάλει η κυβέρνηση…


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ» της


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 9 με τίτλο :


«!»


Το 1985 η κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου επέβαλε το πάγωμα των αυξήσεων και στον ιδιωτικό τομέα, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Είκοσι πέντε χρόνια αργότερα, η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου το σκέφτεται…

Δεν υπάρχουν σχόλια: