Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ: ''ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ''

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το 1ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας Βορείων Προαστίων «Αγκαλιάζοντας το Διαφορετικό»


Μεγάλη συμμετοχή πολιτών στη Μουσική Συναυλία που έκλεισε τις τετραήμερες εκδηλώσεις
Ιδιαίτερα σημαντική επιτυχία σημείωσε το 1ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας Βορείων Προαστίων
«Αγκαλιάζοντας το Διαφορετικό», με τον κόσμο να συμμετέχει μαζικά στην εκδήλωση που οργανώθηκε από το Κέντρο Ημέρας Μελισσίων (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.), σε συνεργασία με το Δήμο Μελισσίων, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού σε θέματα ψυχικής υγείας, καθώς και στην καταπολέμηση του κοινωνικού στίγματος για την ψυχική ασθένεια.
Στόχος των τετραήμερων εκδηλώσεων ήταν να δημιουργήσει έναν κοινό τόπο συνάντησης όλων των πολιτών, με ξεχωριστά εργαστήρια και δράσεις, στα οποία συμμετείχαν όλοι οι επισκέπτες. Θεατρικά δρώμενα, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, εκπαιδευτικά ή ψυχαγωγικά εργαστήρια, παραστάσεις χοροθεάτρου και κουκλοθέατρου, καθώς επίσης και δραστηριότητες με οικολογικό περιεχόμενο, αθλητικές εκδηλώσεις (αγώνες μπάσκετ και τένις). Χορηγοί του Φεστιβάλ ήταν η Pizza Fun και η Coca Cola Τρία Έψιλον.
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με μεγάλη Συναυλία στην οποία συμμετείχαν αφιλοκερδώς οι κ. κ. Γιάννης Ζουγανέλης, Λάκης Παπαδόπουλος και Ραλλία Χρηστίδου, παρακολούθησε ένα πρωτόγνωρο για τα Μελίσσια πλήθος κόσμου, που διασκέδασε με τους ρυθμούς της μουσικής και τα τραγούδια των καλλιτεχνών.
Αναφερόμενος στην εκδήλωση και στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού, ο Δήμαρχος Μελισσίων κ. Μανώλης Γραφάκος τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο Δήμος Μελισσίων προσπαθεί μέσα από αυτή την εκδήλωση να αναδείξει τα προβλήματα που ανακύπτουν από την ψυχική ασθένεια και το κοινωνικό στίγμα και να βοηθήσει όσο μπορεί στην κατεύθυνση της καταπολέμησής του. Θα προσπαθήσουμε το Φεστιβάλ αυτό να αποτελέσει θεσμό για την πόλη μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο για τη συμμετοχή του και φυσικά τους καλλιτέχνες για την αφιλόκερδη και εθελοντική συμμετοχή τους στην εκδήλωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: